Реклама / Ads
7| 3392 |23.06.2021 НОВИНИ

Протестиращи: За истинска нова детска болница! Против измамата на Ананиев за 95 млн. лв.

.
Източник: БГНЕС
Граждани излязоха днес на протест пред Министерския съвет. Настояването им бе за по-бързо изграждане на Националната детска болница. В същото време те са против изграждането на лечебно заведение на мястото на изоставения строеж в двора на Медицинска академия. Недоволстващите носеха плакати с надписи: „Не искаме болница от миналото“, „Не се прави нова болница от стар бардак! Започнете на чисто!“ и „За истинска нова детска болница! Против измамата на Ананиев за 95 млн. лв.“.
 

Служебните министри ва здравеопазването и на регионалното развитие – д-р Стойчо Кацаров и Виолета Комитова ще организират среща с недоволстващите за бъдещето на детската болница, стана ясно в началото на днешното редовно правителствено заседание.

 

Припомняме, че вчера се проведе среща на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница. След разговорите стана ясно, че Министерство на здравеопазването трябва да внесе ново предложение за изменение на подробния устройствен план за изграждането на болницата.

 

На празни обещания и нелепи решения от стана на правителството на експремиера Бойко Борисов за новата детска болница ставаме свидетели от 2017 година.

 

Точно на 27 май 2020 година Борисов обеща: „С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда.“

 

А днес няма нито разрешително за строеж, нито искане за събаряне на рушащото се бетонено скеле, което най-нагло беше пробутвано вместо истинска детска болница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4221 |21.06.2021 Внесена е гаранцията на Десислава Иванчева. Адвокат Албена Белянова я плати с лични средства . 7| 8035 |18.06.2021 Журналистът Поли Паунова: Когато на Борисов се задават чувствителни въпроси, някои колеги го бранят с телата си . 5| 5308 |17.06.2021 Методи Андреев за задкулисието: Гущерът има много опашки. При всяка промяна си е късал старата и му е изниквала нова . 27| 11405 |17.06.2021 Стъки опита да заглуши Кутев по Нова тв, нахлу в тв студио, след като вече му бе дадена думата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads