Реклама / Ads
11| 3482 |20.05.2021 НОВИНИ

Проверяват всички договори за концесии

.
Стела Балтова, служебен министър на туризма Източник: БГНЕС
Служебният министър на туризма започва проверки на всички обществени поръчки и концесионни договори в периода 4 май 2017 - 12 май 2021 г. Ако се открият нарушения, ще те бъдат осъдени, заяви Стела Балтова.
 

Новината идва на фона на поредицата от съмнения около концесиите на български плажове.

 

ФрогНюз припомня, че с решения на кабинета на Борисов стопанисването на плажовете отива в ръцете на “наши хора” - свързани по един или друг начин с властта лица. 

 

Припомняме още, че един от последните скандали, свързан с последните дни живот на кабинета “Борисов 3” бе свързан със спорната концесия на плажа по устието на р. Велека. Правителството реши внезапно да прекрати договор за концесия на морски плаж и така да открие нова процедура с чисто нов концесионер за 15 години.

 

До края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси. Предоговарянето на концесионните договори, които са с решение на Министерския съвет и това трябва да стане до началото на юни, когато започва летният сезон, каза Стела Балтова на работна среща, на която бяха обявени приоритетите на Министерството на туризма. 

 

Министърът съобщи, че приоритетите ще бъдат в две посоки: "Подобряване на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и работещите в сектора. това ще бъде постигнато с реализирането на 4 цели, а именно като страната ни бъде представена като сигурна и гостоприемни дестинация, достатъчно информация за бизнеса. Вторият ни приоритет е развитие на туристическата реклама на страната. За целта министерството ще се насочи към 18 целеви пазари посредством дигитални маркетингови активности и провеждане на рекламна кампания с нулев бюджет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6167 |19.05.2021 Служебното правителство смени всички областни управители . 1| 3032 |18.05.2021 Всички ученици обратно в клас от 31 май . 2| 2879 |18.05.2021 Зелени коридори в София работят за всички независимо промените в плана . 15| 3021 |18.05.2021 Проверяват затворите от 2017 г. насам заради твърденията на Илчовски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads