Реклама / Ads
37| 11610 |31.10.2020 НОВИНИ

Психиатър: Не е моментът за лични спорове, а виждам, че господин Борисов не пропуска

.
Д-р Цветеслава Гълъбова
Присъствието на хора с поведенчески отклонения във властта би могло да бъде много опасно. Когато личностните особености станат водещи във взимането на решения, това може да има сериозни подследствия. Особено когато става въпрос за личност, която не е достатъчно зряла и не може да преодолее собствените си дефицити. Започва да прилича на едно тропане с краче. Това е позволено поведение в детската градина. Ако след това не влезем в пътя, ще получим жестоки социални шамари, които ще ни вкарат в него.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" директорът на държавната психиатрична болница д-р Цветеслава Гълъбова по повод поведението на властта у нас.

 

"Ситуацията в момента изисква държавническо поведение. Не е моментът за лични спорове, а виждам, че господин Борисов не пропуска възможност. Сигурно има някакво основание, но това определено нагнетява допълнително напрежение. Хората си казват, че след като се разправят на такова ниво, значи какво толкова има? Че има болест - има. Че много хора боледуват тежко - също. Но е ясно, че има сериозен проблем в здравната система. Здравната система и образованието са двата темела в националната сигурност. Трябва да се направи всичко, за да се преодолеят тези месеци. Защото това няма да продължи ден-два. Важното не е да намерим за какво сме се карали, а да излезем от тази ситуация, а после да решаваме какви сме. Трябва да се извеждат приоритетите. Говорим за един народ, не за наши лични отношения. Има фиксация, но тя не работи в ничия полза", смята психиатърът.

 

По думите й една от основните причини за неспазване на мерките е грешният начин, по който се предава информацията. Психиатърът заяви, че хората се чувстват излъгани.

 

"Този сезон е сезонът на респираторните инфекции. Винаги има покачване. Не ми е ясно от тези новзаразени на колко души са направени. Колко от тези проби са повторни, за да бъде декарантиниран. Колко от тях са повторни по друг повод. Колко от тези случаи са леки, колко хора нямат симптоми. Тези неща не се казват. Това е благодатна почва за развитие на конспирации. Това е причина хората да не вярват - чувстват се неинформирани и излъгани. Не вярваме на институциите, а те направиха твърде много, за да не им вярваме", обясни д-р Гълъбова.

 

"Информацията не се подава по най-добрия начин. Често пъти тя е противоречива. Спомням си по време на карантината как бяха затворени паркове и планини без обяснение. Създава се много дълбоко объркване у хората. Тези, които са малко по-лабилни психически, изпадат в състояние на паника. Много хора не могат да издържат на това напрежение", посочи още психиатърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4261 |30.10.2020 До 23.30 часа ще работят столичните заведения . 2| 4288 |30.10.2020 Удължиха срокът на личните документи с 6 месеца . 7| 4775 |23.10.2020 Деница Сачева обеща повече пари за пенсионерите и личните асистенти от догодина . 3| 4158 |23.10.2020 Строг контрол за спазване на мерките срещу COVID-19 в столичните нощни клубове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads