Реклама / Ads
5| 8652 |29.11.2021 НОВИНИ

Психиатър: При Борисов вървеше коварен механизъм на идентификация - с агресора

.
Политически българите имат нужда от обекти, които да натоварят с очаквания и качества. Да проектират своите надежди. Очевидно е, че Борисов компрометира способността да бъде рефлектор на това. При Борисов вървеше един коварен механизъм на идентификация - този с агресора. Ние не сме само черни и лоши, не сме само тарикати. Ние сме и бели и добри. Но Борисов не ни предлагаше да проявим тази версия. Тези младежи (Кирил Петков и Асен Василев от ”Продължаваме промяната”, бел. ред) позволиха на тази наша част също да може да излезе на бял свят.
 

Това заяви пред bTV психиатърът д-р Владимир Сотиров по повод приключилите нан 14-ти ноември избори, които бяха спечелени от новия политически проект на бившите министри от служебния кабинет.

 

Той посочи още, че е много възможно новите управляващи да допуснат грешки и пропуски. Отчете обаче като позитив евентуалното "затваряне на очите" от страна на гражданите, защото според Сотиров неминуемо ще има подводни камъни, поставени от задкулисието.

"Надявам се да имаме друг психологически механизъм за справяне - сляпо петно. Това ще ни помогне да не се разочароваме", посочи Сотиров.

 

Той заяви още, че българският народ е несправедлив и срокът, даден на "Продължаваме промяната" е особено кратък. Очакват се бързи резултати, в противен случай политическият проект би загубил доверието ни.

 

Според психиатъра българите не са емпатични и не ценят преживяванията на останалите. Той даде пример с насилието над жените и протестите, които събраха неголям брой хора пред Съдебната палата, посочи като пример и проблемите с децата. 

 

“Страданието, депресията, отчаянието, дистанцирането не се отчитат като болест. Тя не се разпознава масово от хората. Нямаме елементарна психична и здравна култура”, категоричен бе Сотиров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5962 |29.11.2021 К. Добрев: Човек до Нинова е взел над 150 милиона от Борисов през обществени поръчки . 3| 7277 |29.11.2021 Калин Янакиев: Основното - изолирането на ГЕРБ и детрониране на Борисовщината . 51| 33540 |27.11.2021 Борисов се появи за първи път след изборите и изрева: Такъв терор и сплашване не е имало никога . 35| 31903 |24.11.2021 Щом проф. Герджиков пак е ректор, защо Борисов да не стане доктор хонорис кауза за ”мерси боку”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads