Реклама / Ads
0| 5507 |23.03.2022 НОВИНИ

Психолог говори с апломб за правото. Екимджиев го скастри за ”наемническия нагон”

.
Един психолог заговори с апломб по темата българско право и компетентност на прокуратурата. Един психолог се скара с експерт по международно право и доказал се юрист, скара се с журналист в името на нейно величество опорката. Общо взето така може да бъде обобщено горещото гостуване на Росен Йорданов в ефира на Нова телевизия. Той се скара не само журналиста Йово Николов, но и с адв. Михаил Екивджиев.
 

"Разбирам политическото говорене, но забелязвате ли, че се говори за прокуратураТА. Там работят много хора... Питам се - какво ще стане, ако Гешев напусне? Институцията ще стане по-добра? Това е заклеймяване на институцията. Прокуратурата не е имала никакви конкретни обстоятелства и нови факти, които да я накарат да извърши процесуално-следствени действия. Виждаме, че за да се спази буквата на закона, ще се мине по обичайната процедура, както трябва...", разсъди психологът Росен Йорданов.

 

"Да е ясно - няма война между институциите. Има война между прокуратурата и обществото. Преди 2 години, когато бях на протестите, имаше две искания - да бъде премахнат Борисов и да бъде премахнат Гешев. Той е еманация на прокуратурата. Хората искат промяна в тази институция, в правораздаването...", започна Николов.

"Защо говорите от името на народа? Обществото не е протестът!", отсече заядливо Росен Йорданов.

 

"Обществото не е протестът" беше стара опорка на ГЕРБ още по времето на кабинета на Борисов, който въпреки демонстрациите изкара пълния си мандат. На площада над 200 дни се събираха хиляди хора с искане на оставка и реформи в съдебната власт.

"Факт е, че реформата се забави и инициативата беше загубена. Но не смятам, че това е самоцелно насилие. Настана реставрация. Загубихме време", включи се Екимджиев.

"Нека адв. Екимджиев да каже какво прави прокуратурата. Разследването се извършва от помощни органи като МВР. Прокуратурата сама не може нищо да установи, защото е нужна комбинация с всички държавни органи. Повечето от тях са в изпълнителната власт", включи се уверено Росен Йорданов.

 

"Благодаря за лекцията по наказателно-процесуално право. За разлика от господин Йорданов съм работил в прокуратурата. Всеки прокурор може да извърши всички действия по разследването. Уверявам ви, че същата тази прокуратура, която обикаля като добре организирана шайка да обяснява колко са безпомощни, може да бъде изключително ефективна. Хайде този наемнически апломб да го смекчим и всеки да си знае мястото. Нека да не си говорим за право. ", посочи още Екимджиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3599 |22.03.2022 Проф. Тагарев: Зеленски е прав да иска преговори лично с Путин, всичко друго е губене ва време . 0| 3331 |22.03.2022 Рамадан Аталай. Управляващите бяха на екскурзия в САЩ, няма договори за втечнен газ . 0| 2776 |21.03.2022 Рибарски, ПП: В сегашната ситуация не могат да се водят търговски преговори с „Газпром“ . 0| 3452 |21.03.2022 The Guardian: „Ще освободя България от корупция”: Кирил Петков говори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads