Реклама / Ads
0| 2766 |10.10.2021 НОВИНИ

Пускат поетапно парното до края на седмицата в София. Спират топлата вода в голяма част от града

.
”Топлофикация София” ЕАД започва поетапното общо пускане на отоплението в столицата до края на седмицата. Подаването на топлинна енергия ще започне от клиентите, захранвани от ТЕЦ ”Изток”, а след това към всички битови и стопански клиенти, захранвани от останалите топлоцентрали, след приключването на неотложния ремонт.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

 

От "Топлофикация" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е да се проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

 

Допълнителна информация клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

 

Голяма част от столичните квартали остават без топла вода, считано от 8:00 ч. на 10.10.2021 г. (неделя) до 08:00 ч. на 12.10.2021 г. (вторник).

Причината за това е преустановяване на подаването на природен газ към ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" и съответно подаването на топлинна енергия към потребителите, захранвани от посочените централи.

 

Спирането на топлата вода е във връзка с необходимостта от извършване на неотложен ремонт от държавния системен оператор "Булгартрансгаз" ЕАД на участък от газопреносната мрежа.

 

От "Топлофикация София" подчертават, че ремонтните дейности са неотложни и се извършват във връзка подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна мрежа за есенно-зимния сезон.

Единствено ТЕЦ "София-Изток" ще работи без прекъсване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 3693 |09.10.2021 Пускат столичното парно . 1| 2680 |06.10.2021 Отпускат 5 млн. лв. за ремонт на оградата по българо-турската граница . 1| 2841 |06.10.2021 БСП-София: Трябва да се гарантира социално поносимата цена на парното . 5| 2718 |06.10.2021 Прогноза: До 30% скача цената на парното и тока от 1 януари догодина
Реклама / Ads