Реклама / Ads
58| 7437 |29.01.2023 НОВИНИ

Путин написал „Моята борба“ и повторил Mein Kampf на Хитлер, което шашна Русия и света

.
Фейк или не - скандалът се разгаря...
Руският президент Владимир Путин написал книга със заглавие „Моята борба“. Новината хвърли в шок не само Русия, но и милиони по света. Причината е в заглавието, което повтаря под индиго заглавието на автобиографията на Адолф Хитлер „Моята борба“ - Mein Kampf, „Майн Кампф.
 

Който не вярва, може да си купи книгата на Путин срещу 750 рубли, обяви бившият депутат и полковник от КГБ и ФСБ Генадий Гудков. Става ясно, че руският президент е описал в скандалното произведение своя път в спорта и някои лични преживявания.

 

Тук възниква въпросът, дали наистина има такава книга или това е фалшива новина. В руски медии се разгаря жесток спор. Някои твърдят, че е напълно в стила на путиновото мислене да повтаря тези на нацисткия водач. Дават се примери:

"Германска Австрия трябва на всяка цена да се завърне в лоното на великата германска родина и при това съвсем не по икономически причини. Не не. Дори ако тази асоциация би била ненужна и дори вредна от икономическа гледна точка, тя все пак е необходима. Една кръв - една държава! Германският народ трябва да обедини всичките си синове в рамките на една държава ... и тогава мечът започва да играе ролята на рало, тогава кървави сълзи напояват земята, която трябва да осигури ежедневния хляб за бъдещите поколения".

 

Така започва Mein Kampf на Адолф Хитлер. Идеите, съдържащи се в нея (а първите думи на книгата винаги са от особено значение) странно/страшно напомнят статията на Владимир Путин „За историческото единство на руснаци и украинци“. В нея Путин предупреждава, че "Украйна, движейки се на Запад, върви по пътя на самоунищожението". Като червена нишка през целия текст на статията минава мотивът на Хитлер за изкуственото и трагично разделяне на една нация, която трябва да бъде обединена. И Путин заявява, че е призван да обедини, ако трябва и чрез „специализирана военна операция“ руснаци и украинци. "Операцията" се оказа кървава сеч срещу суверенна държава и народ.

 

Книгата на Хитлер „Моята борба" е обявена от прокуратурата в Русия за екстремистка литература. Но няма реакция от същата прокуратура по повод „теорията“ на Путин за превземането на Украйна по „необходимост“…

 

Фейк или не, споровете около близостта на Путиновите разбирания за обединение на руснаците със средствата на войната с тези на Хитлер, будят силна тревога.

 

Моментално са задействани руските тайни служби да издирят авторите на "новината" за книжния труд на Путин. Съществуват дори съмнения, че има издадена такава книга, в която са събрани изявления и статии на Путин, които се доближават или дори покриват по съдържание и внушения речи и статии на Хитлер. 

 

Странно е, че от Кремъл вече няколко дни, откакто в мрежите „избухва“ новината за книгата няма опровержение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3385 |28.01.2023 Путин подготвя нова голяма офанзива в Украйна през март, твърди доклад . 34| 4273 |28.01.2023 Грозев: Путин пази Навални жив, за да може да го изтъргува при загуба на войната . 15| 3414 |26.01.2023 Зеленски не се интересува от среща с Путин за водене на мирни преговори . 22| 3403 |19.01.2023 Европарламентът: Незабавен военен трибунал за Путин и Лукашенко заради войната в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads