Реклама / Ads
6| 9653 |07.12.2017 НОВИНИ

Радан Кънев: ГЕРБ си вкара автогол с атаката срещу приватизацията

.
Източник: БГНЕС
Истината е, че ГЕРБ си вкараха автогол със задна ножица с атаката срещу приватизацията. Заради ”Булгартабак”. Така заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира последните скандали около тютюневия холдинг, който по думите му е бил ”подарен на ДПС през 2011-а”.
 
В своя публикация в социалните мрежи Кънев посочва, че сделката по приватизацията на "Булгартабак" отразява всички стереотипи на "разбойническата приватизация".

Според него в следствие на сделката "упорито и последователно бяха изгонени тютюневите гиганти, които купиха заводи в Сърбия и Румъния", а България е загубила първенството си в тютюневия бизнес на Балканите.

"Проигран беше шансът у нас да се произвеждат световни брандове и да бъде зает пазарът на ЕС, бяха затворени повечето фабрики на холдинга и загубени хиляди работни места, последната работеща фабрика изостава сериозно технологично от съседите, да не говорим за заводите в Полша, Германия или Швейцария,  Бяха продадени традиционните брандове на БТ на фабриката на BAT в Румъния, с което в перспектива се очертава нова загуба на капацитет и излизане дори от българския пазар. Упорито и в нарушение на закона не се поставят измервателни уреди за броя произведени цигари", допълва Радан Кънев.

По думите му темата за мащабна контрабанда на изток е отдавнашна, но вече присъства в официални документи на турското правителство.

Кънев изтъква, че управляващите могат да проверят "аферата" "Булгартабак", без "да се издевателства над Конституцията", защото давностните срокове не са изтекли.

В заключение заместник-председателят на ДСБ поздравява Христо Иванов и "Да, България", с които готви обединение за следващите избори. "Това е и отговор за всички онези, които някак си не разбират защо ДСБ приоритетно работи с тази партия. Доста разбираемо е. Хората, които наричат нещата с истинските им имена в българската политика не сме много. И ако и ние не сме заедно, става лошо. Всъщност, вече стана", коментира още Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5911 |07.12.2017 Наглост! Гербаджия доволен, че сигналите за незаконно подслушване били 88, а не стотици . 6| 4168 |05.12.2017 Нинова обвини ГЕРБ в лъжа за „Техноимпекс“ . 2| 4369 |04.12.2017 Гроздан Караджов: Скандалите между БСП и ГЕРБ са на битово ниво . 7| 4785 |03.12.2017 Хасан Адемов: ГЕРБ си купуват влияние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads