Реклама / Ads
24| 6590 |06.09.2021 НОВИНИ

Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
”Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост.” Това каза президентът Румен Радев пред журналисти при посещението си в Раковски. „Защото именно Българското Съединение - този неповторим акт, най-величествен в нашата история, когато успяваме сами, без външна подкрепа или принуда, ние с единната воля на целия български народ, с държавническа зрялост и политическа мъдрост по един почти безкръвен начин своята голяма национална цел“, посочи президентът.
 

„Затова казвам, че трябва да излекуваме своите комплекси за политическа обреченост, защото именно Съединението показа, че ние сме способни да постигаме големи цели. Време е да го направим и днес", допълни той.

 

„Обстановката в парламента ставна толкова изнервена, че срива всякакви усилия да можем да постигнем някакво рационално решение. Темата за служебното правителство в момента не е на дневен ред. В момента очакваме парламентът да свърши своята работа и тогава ще коментираме служебното правителство“, заяви Радев.

 

„Все по-често се спряга политически проект на два от министрите – на икономиката и на финансите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите. Защото никоя партия няма силите да се справи сама“, заяви президентът.

 

„Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, макар и от третия опит, и най-сетне да потърсят диалога. Моето кредо винаги е било да постигаме надпартиен, обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета. Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, допълни той.

 

„Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира обвиненията, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправя към държавния глава през последните дни, включително и днес.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4264 |05.09.2021 Атанас Зафиров: Думите на премиера Янев за партия на Кирил Петков са смущаващи . 4| 3750 |03.09.2021 Радев: На дневен ред е дали НС ще си свърши работата . 7| 3676 |01.09.2021 Радев: Загрижени сме за спазването на правата на гражданите на РС Македония с българско самосъзнание . 4| 3326 |01.09.2021 Емил Радев: Възможно е и джихадисти да преминат границата. България не може да се справи сама с мигрантската вълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads