Реклама / Ads
27| 4321 |30.12.2021 НОВИНИ

Радев към бизнеса: Ток на предсказуема и поносима цена е стратегическа задача

.
В президенството
За запазването на енергоинтензивните предприятия със структуроопределящо значение за българската икономика се изисква навременно, балансирано и комплексно решаване на проблема с високите цени на електричеството за небитовите потребители и гаранции за надеждна енергия на достъпна и предсказуема цена.
 

Това заяви президентът Румен Радев на работна среща с представители на ръководствата на национално представителни организации на работодателите в България - Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК), Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Съюзът за стопанска инициатива (ССИ). Разговорът се проведе на „Дондуков“ 2 по инициатива на организациите във връзка с високата цена на електроенергията за небитовите потребители, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

Работодателите настояват за бързи и съгласувани действия на държавните институции и прилагане на ефективни мерки за компенсиране на бизнеса, за да се избегне рискът от преустановяване на работа и на фалити на български предприятия, загуба на работни места и социално напрежение. Участниците в срещата предложиха конкретни мерки за компенсиране на бизнеса и апелираха за свикване на експертен консултативен съвет за енергетика с участието на представители на компетентните институции и експерти, за да се намерят работещи решения за справяне с проблема.

 

В рамките на разговора беше посочено, че освен затруднения и загуби за големите предприятия, съществува реален риск за дейността на малкия и среден бизнес, който е поставен на прага на своето оцеляване. Работодателите подчертаха, че проблемът с ръста на цените на електроенергията е на европейско равнище, но в същото време у нас могат да се намерят държавни механизми в подкрепа на бизнеса, изцяло в съответствие с изискванията на ЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3936 |30.12.2021 Президентът Радев и бизнесът с единна позиция и малко различия за цената на тока . 12| 3233 |30.12.2021 Президентът Радев се среща с работодателите заради цените на тока . 2| 3766 |27.12.2021 Президентът Румен Радев изразява съболезнования по повод кончината на Каролос Папуляс . 1| 3738 |24.12.2021 Радев разговаря с президента на Азербайджан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads