Реклама / Ads
37| 4127 |12.05.2021 НОВИНИ

Радев: Служебният кабинет трябва да покаже, че България може да се управлява почтено и отговорно

.
Румен Радев представи екипа на новия кабинет
След изчерпване на заложените възможности за съставяне на правителство с указ от днес назначавам служебно правителство. То ще управлява България до съставяне на ново редовно правителство, което се надявам да бъде съставено след излъчване на 46-ти я парламент. Това каза президентът Румен Радев при представяне на служебния кабинет.
 

Животът на 45-я парламент бе кратък но не напразен. Нашето общество излезе от авторитаризма и корупцията. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духа на парламентаризма. Този парламент не сбъдна желанието на хората за съставяне на правителство.

 

Това е  урок за всички партии. В служебния кабинет влизат хора от левицата и десницата, свободни предприемачи и изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди. Той доказва, че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България. бъдещето ни като народ зависи от способността ни да се обединяваме около почтеността.

 

Имаме тежко наследство и засилена съпротива от силите на статуквото. Пред този кабинет стоят тежки задачи - трябва са осигурят честни избори, обявявайки война на купения вот, да разкрие истинската картина за състоянието на държавата и да даде увереност, че държавата може да се управлява почтено и отговорно.

 

Управляващите оставиха в най-трудния момент страната без финансова подкрепа пенсионерите и медиците. Ще докажем, че грижата за хората е най-важния приоритет. Вие, обърна се той към новите министри, ще трябва да се въведе ред в хаоса с ваксинациите и да се вземе тежкото решение за плана за възстановяване. Предишното правителство отказа да го внесе в европейските институции.

 

Искам да ви поздравя за куража в тази сериозна обстановка. В тази ситуация управлението на страната изисква лидерство, каза той.  След това държавният глава поименно представи всеки член на служебното правителство с кратка професионална биография.

 

  Гълъб Донев - заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика

-       Бойко Рашков - заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи

-       Атанас Пеканов - заместник министър-председател по управление на европейските средства

-       Асен Василев - министър на финансите

-       Георги Панайотов - министър на отбраната

-       Стойчо Кацаров – министър на здравеопазването

-       Виолета Комитова - министър на регионалното развитие и благоустройството

-       Николай Денков - министър на образованието и науката

-       Светлан Стоев - министър на външните работи

-       Янаки Стоилов - министър на правосъдието

-       Велислав Минеков - министър на културата

-       Асен Личев - министър на околната среда и водите

-       Христо Бозуков - министър на земеделието, храните и горите

-       Георги Тодоров - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

-       Кирил Петков - министър на икономиката

-       Андрей Живков - министър на енергетиката

-       Стела Балтова - министър на туризма

-       Андрей Кузманов - министър на младежта и спорта

 

Новите министри положиха клетва


.



 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 2967 |12.05.2021 България е с нова власт: Радев представя служебния кабинет, разпуска се НС . 14| 5023 |11.05.2021 Росен Карадимов: Служебният кабинет – много срамежлив опит за първоначална коалиционност . 11| 3998 |11.05.2021 Антон Кутев ще е говорител на служебния кабинет, Соня Момчилова - шеф на пресцентъра . 5| 3353 |11.05.2021 Вигенин: Служебният кабинет прилича на кабинет на промяната, какъвто можеше да бъде създаден в 45-ото НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads