Реклама / Ads
49| 4162 |10.10.2023 НОВИНИ

Радев свиква среща за националната сигурност

.
Държавният глава Румен Радев свиква консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране.
 

Тя ще се проведе утре в 18 ч. Причината - напрежението в Израел заради нападението на “Хамас” и потенциалните заплахи за националната ни сигурност. На срещата ще бъдат обсъдени рисковете.


Срещата се различава от Консултативния съвет за национална сигурност, потвърдиха от пресцентъра на държавния глава. Темата за свикването на КСНС бе повдигната преди дни от лидерката на левицата Корнелия Нинова, а вчера Радев заяви, че на този етап не се налага свикването на КСНС. Утрешната консултативна среща ще повдигне въпросът и за нуждата от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност. За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", председателят на Държавна агенция "Разузнаване" и директорът на Служба "Военно разузнаване".

 

Разликата е съществена. В Консултативния съвет за национална сигурност по закон трябва да участват и парламентарно представените партии. Държавният глава обаче изглежда не иска те да присъстват. Решението на “Дондуков 2” за въпросния съвет без политическите сили може да има и общо с изказването на премиера акад. Николай Денков, който преди два дни определи предложението за свикването на КСНС като добра идея, но се усъмни в резултатите от нея заради течащата в момента предизборна кампания.

 

Последният съвет по национална сигурност бе свикан на 15 февруари 2022 г., 9 дни, преди Русия да нахлуе в Украйна и да започне пълномащабна война. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 13035 |10.10.2023 Поглед в историята: Какъв е конфликтът между Израел и Палестина? . 3| 3882 |10.10.2023 В Румъния ще обучават украински пилоти на F-16 . 9| 6790 |10.10.2023 Daher Daher: Какво ще стане, ако махнем Израел или Хамас от картата на света? . 9| 4977 |10.10.2023 Разбиха организирана престъпна група за износ на стоки за "Вагнер" и други групировки, воюващи в Украйна /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads