Реклама / Ads
17| 4297 |06.01.2024 НОВИНИ

За Радев влизаме в новата година с "половинчати решения" - полу-Шенген, полуреформа, полубюджет

.
Влизаме в новата 2024 г. със смесени чувства и половинчати решения - полу-Конституция, полу-Шенген, полуистина, полу-бюджет, полу-реформи, полу-управление. Когато политическият разгул и търговията с националния суверенитет започнат да се приемат в норма, цената е националното ни достойнство и превръщането ни във втора категория европейски граждани. Цената на апатията ни е нашето бъдеще. 
 

Това обяви президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена на българската армия. 

 

“2024 г. ще бъде година на избори. Ще трябва да избираме между войната и мира, между националното самоунижение и достойното ни европейско бъдеще, между примирението и действието. Ще ни трябват много вяра, воля за решителни действия, единение на усилията и възстановяване на справедливостта”, добави още Радев.

 






Държавният глава посочи, че още в понеделник ще сезира Конституционния съд за “бруталното и в много отношения некомпетентно посегателство върху Конституцията”. Президентът обяви, че ще сезира КС още в края на декември, след като промените в основния закон бяха приети. Те минаха със 165 гласа “за”, 71 “против” и 1 “въздържал се”. 

 

Какво приеха депутатите може да видите тук.

 

В началото на тази година пък стана ясно, че България и Румъния ще бъдат приети в Шенген по въздух и вода на 31 март. За присъединяването ни по суша (пълноправно членство) все още трябва да се изпълнят някои изисквания - Австрия постави пет условия за това. Решението за частичното членство обаче стана обект на множество критики и бе определено като половинчато. Освен това се заговори за риска България да бъде залята от бежанци заради допълнителните условия, на които се е съгласила страната ни. Тези обвинения се отричат от изпълнителната власт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4213 |06.01.2024 Гришо излиза на полуфинал в Бризбейн . 4| 4687 |06.01.2024 Традиционният богоявленският водосвет на бойните знамена събра Радев, Тагарев и премиера . 3| 4275 |06.01.2024 Шефът на Пентагона е в болница от дни . 23| 8427 |06.01.2024 Йордан Ефтимов пред ФрогНюз: Злоупотребява се с темата за родолюбието. Леденото хоро в Калофер е псевдопатриотичен празник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads