Реклама / Ads
4| 3110 |10.11.2022 НОВИНИ

Радослав Бимбалов за 10-ти ноември 1989г.: Ние, подивелите лъвчета на свободата

.
Радослав Бимбалов, рекламист Източник: БГНЕС
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук Радослав Бимбалов написа, че си спомня ясно началото на демократичните промени в България. Тогава той е на 16 години и носи бунтарски дух.
 

Радослав Бимбалов е основател и управител на рекламна агенция. Има активна гражданска позиция по ключови за обществото ни теми. Във Фейсбук той припомня как е видял началото на демократичните промени в страната ни, участието си в митингите и създаването на партията на СДС.

 

Ето текстът на неговата публикация:

 

45 години стигат. Това пеехме по площадите тогава.

 

Аз бях навършил 16 - недовъзмъжало хлапе, хормонално бунтарче. Когато отвориха централа на СДС в Пловдив, цъфнах в стаичката и изявих желание да стана член. Още помня синята карта, която ми дадоха. Литнах, сякаш ми вързаха това картонче на гърба.

 

За митингите се обличахме все едно отиваме на мач. Сини ленти на главите, сини знамена в ръцете. Преди да отидем на площада, минавахме през кафенето на Партийния дом. Влизахме вътре, целите сини и буйни. Старците по масичките притихваха, стреснати от наглостта ни, а ние героично взимахме пластмасовите разтапящи се чашки и отивахме да пеем.

 

На митингите имаше хиляди, всякакви хора. Тоя вятър, дето ни беше изкарал по площадите, ни вдигаше на метри от миналото, политахме с пръсти в буквата V. Ние, подивелите лъвчета на свободата.

 

Случи се, да. Дадоха ни да си купуваме корекомски шоколади, банани и кока-кола. Дори ни пуснаха да ходим в чужбина. Невидели свобода, преяждахме с нея, въргаляхме се в собственото си безгрижие. А в същия този момент, някъде в София, третокласникът Делян се е учил да смята.

 

Всяко поколение има своя един единствен шанс да порасне. На нас 33 години не ни стигнаха.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2793 |07.11.2022 На 10-ти ноември започва ефективна стачка на медиците в МБАЛ-Добрич . 0| 2767 |07.11.2022 До 11-ти ноември ще бъде ограничено движението от км 159 до км 161 на АМ ”Тракия” . 1| 2876 |07.11.2022 Започва изплащането на пенсиите за ноември . 13| 6408 |04.11.2022 Хитлер е истинският спасител на Георги Димитров. Защо БСП не се гордее с 4 ноември?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads