Реклама / Ads
9| 3596 |22.11.2022 НОВИНИ

Радослав Бимбалов: Превръщаме се в ксенофобска нация

.
Радослав Бимбалов, рекламист
В своя профил във Фейсбук рекламистът Радослав Бимбалов алармира, че сме на път да се превърнем в ксенофобска нация, която мрази различните.
 

Радослав Бимбалов посочва, че е дошло време да разберем, че се превръщаме в ксенофобска нация, тъй като учим и възпитаваме поколенията да обичат преди всичко себе си, като мразят различните от тях. Това създава предпоставки за опасен прецедент.

 

Според Бимбалов в това ролят имат родителите, както и учителите. За Бимбалов нямат никакво извинение нямат тези, които "напълно осъзнато участват в ксенофобското възпитание на българите". Бимбалов се позовава на материал, който е излъчен по bTV. В обвинителната пледоария на наблюдаващия прокурор се говори за двама нарушители, които са разбили няколко апартамента и са ги обрали. Това, разбира се, е топ-новина. Изтъква се, че тези дребни обирджии са “украинци”, което само по себе си вече е престъпление.

 

Бимбалов посочва, че е недопустимо надписът “УКРАИНЦИ ОТКРАДНАХА” да стои на екрана достатъчно дълго, за да се "набие в съзнанието и да ти помогне да повтаряш колко е правилно да не се отнасяме с уважение към бежанците от Украйна и да ги захвърляме посред зима, понеже са дошли да ни крадат. Да, да, нали се сещате, дори онази кола, с която окрадоха милионите от мола беше украинска?!? Ама нищо, че била крадена и подпалена от обирджиите, ти си запомнил, че е украинска…"


Бимбалов посочва, че не приема да живее в Ксенофобска Република България и отправя апел: "Скъпи колеги от медиите - репортери, журналисти, редактори - не участвайте в това. Откажете на началниците си, които ви карат. Скочете срещу посланиците на злото, чиито желания изпълнявате безропотно. Защото няма вода, която може да измие ръцете ви."

 

Ето пълния текст на публикацията на Радослав Бимбалов:
 
 Колко време ще ни трябва да се усетим, че се превръщаме в ксенофобска нация? Че учим и възпитаваме поколенията си да обичат себе си, мразейки различните от тях?
В това изглаждане на мозъци неволно участват небрежни родители и объркани ментори в училище. Да си повреден и да повреждаш тези след себе си не е извинение, но е болестно състояние на духа.


Но съвсем никакво извинение нямат тези, които напълно осъзнато участват в ксенофобското възпитание на българите. Тази сутрин bTV излъчи няколкоминутна обвинителна пледоария на наблюдаващ прокурор относно двама взломаджии. Кокошкарите разбили няколко апартамента и ги обрали. Това, разбира се, е топ-новина. Най-вече защото тези дребни обирджии са “украинци”, което само по себе си вече е престъпление. Надписът “УКРАИНЦИ ОТКРАДНАХА” стои на екран достатъчно дълго, за да се набие в съзнанието и да ти помогне да повтаряш колко е правилно да не се отнасяме с уважение към бежанците от Украйна и да ги захвърляме посред зима, понеже са дошли да ни крадат. Да, да, нали се сещате, дори онази кола, с която окрадоха милионите от мола беше украинска?!? Ама нищо, че била крадена и подпалена от обирджиите, ти си запомнил, че е украинска…


Не знам за вас, но аз не приемам, че живея в Ксенофобска Република България.
Скъпи колеги от медиите - репортери, журналисти, редактори - не участвайте в това. Откажете на началниците си, които ви карат. Скочете срещу посланиците на злото, чиито желания изпълнявате безропотно. Защото няма вода, която може да измие ръцете ви.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9129 |21.11.2022 Бимбалов: Радев се опитва да хапе ДБ съвсем нарочно и злобно . 12| 7078 |18.11.2022 Бимбалов: Триединството на статуквото започва да се държи като Инквизиция. Разчекват нещастната ни демокрация . 1| 2906 |16.11.2022 Радослав Рибарски, ПП: Не е договаряно да се затварят въглищни централи у нас . 5| 3151 |16.11.2022 Радослав Бимбалов: Кремълският слугинаж твърди, че изстреляните ракети в Полша са украински

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads