Реклама / Ads
0| 3479 |04.07.2022 НОВИНИ

Радослав Бимбалов: На следващите избори ще видим много наказателен вот

.
Радослав Бимбалов Източник: Личен архив
На изборите, които предстоят, ще видим много наказателен вот. Моето вътрешно усещане е, че ще има избори, колкото и да смятам, че това е ненужно в момента, даже донякъде ми се струва опасно. Това смята комуникаторът Радослав Бимбалов.
 

„Дали хората са осъзнали посланията на управляващите през последните шест месеца ще стане ясно на следващите избори“, обясни той пред БНР.

 

„Очертават се още едни избори, на които ще видим същата конфигурация на политическите сили, с леки промени, което означава, че май много не сме разбрали. Крайната цел на този начин на говорене е да ни дообърка. Целта е, когато дойдат избори да не отидем да гласуваме. Ниската избирателна активност урежда статуквото“, добави Бимбалов.

 

По думите му хората не вярват в изборите, тъй като не мислят, че нещо може да се промени.

 

Бимбалов допълни, че медиите отговарят за формирането на общественото мнение: „За съжаление последното десетилетие бяхме свидетели на целенасочено унищожаване на медийната среда в България. Медиите бяха превърнати в огледало. Двете големи национални медии имат нужда от драстична реконструкция, особено БНТ. Може би БНР остана единственият остров на свободата на словото“.

 

„Заблудата е част от информацията, а понякога информацията се поднася, така че да ни подведе, да ни бутне в различна посока“, добави той.

 

За отношенията между България и Русия, Бамбалов коментира, че русофилията у нас през последните години се е изродила: „Хората забравиха кое е хубавото на Русия – музиката, невероятната руска литература. Няма нормален човек, който да възприема спокойно това, което се случва в Украйна. Не може да виждаш, че там умират деца и избиват по толкова жесток начин толкова невинни хора и нещо да не ти трепва отвътре“.

 

По думите му това че сме част от НАТО трябва да ни даде увереност, че не трябва да се страхуваме след обтягането на дипломатическите отношения между България и Русия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3753 |30.06.2022 Радослав Бимбалов: Комуникационният проблем на кабинета ”Петков” е огромен . 0| 6972 |30.06.2022 Асен Василев пред посланици: В следващите пет години ни очакват сериозни изпитания . 0| 3707 |29.06.2022 Бимбалов: Нинова влиза в гладиаторска битка за авторско право върху русофилията в България . 0| 3395 |28.06.2022 Радослав Бимбалов: Русия превръща и нас в невинни жертви, купува нашия страх

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads