Реклама / Ads
8| 4340 |15.01.2022 НОВИНИ

Радостин Василев иска помощ от Янев за военна техника за ВСК ”Белмекен”

.
Радостин Василев Източник: БГНЕС
Проведох спешен разговор с министъра на отбраната ген. Стефан Янев, за да бъде осигурена военна техника, която да бъде изпратена до ВСК “Белмекен”. Тя ще се използва, за да няма прекъсване в електрозахранването на спортния комплекс. То е нарушено от началото на седмицата заради тежките метеорологични условия и аварии по мрежата.
 

В рамките на утрешния ден необходимият агрегат, осигурен от МО, ще пристигне в базата, за да има нужната допълнителна мощност. Целта е да не бъде нарушен комфортът на спортистите и треньорските щабове, които в момента са на подготвителен лагер.


Екипът ми е в постоянен контакт със състезателите и треньорите, които са настанени в базата. Те бяха уверени, че е осигурено достатъчно гориво за захранване на генераторите с цел да не бъде прекъсван тренировъчният им процес.
Поддържам връзка и с управителя на ВСК “Белмекен” Йоло Николов, за да съм информиран за нуждите на настанените във всеки един момент. Николов ме увери, че пътят до базата е проходим въпреки тежките условия. Няма прекъсвания в отоплението на комплекса, както и в работата на кухнята.


Тренировъчният процес на спортистите не е прекъсван въпреки обстановката. Подготовка в спортния комплекс провеждат около 190 състезатели и треньори.
В “Белмекен” са националните отбори на България по плуване, гребане, джудо и бокс за жени, както и професионалният боксьор Кубрат Пулев. Тренировки провеждат и състезатели от Русия по кану, гребане и ски ориентиране, както и норвежки спортисти по ски ориентиране. На подготовка е и националният отбор на Сърбия по класическа борба.


Разпоредих на зам.-министъра на младежта и спорта инж. Владимир Харизанов да се изготвя ежедневен доклад за ситуацията до пълното разрешаване на проблема.

 

Министърът на спорта Радостин Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 3975 |15.01.2022 Даниeл Фрийд: От България зависи дали иска да e под руски контрол . 18| 5404 |14.01.2022 Хазарта VS. ”Възраждане”: Депутатите на Костадинов поискаха да се влиза в НС след тест за алкохол и наркотици . 29| 9205 |14.01.2022 Депутатите от управляващата коалиция поискаха оставката на Иван Гешев, той отговори . 8| 3126 |14.01.2022 ГЕРБ застава зад шефа на КЕВР, но той не иска втори мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads