Реклама / Ads
4| 3195 |07.12.2022 НОВИНИ

Радулов след репортажа на Sky News: 60 души да те замерят с камъни, е заплаха за живота

.
Проф. Николай Радулов
60 души да те замерят с камъни, това е сериозна заплаха за живота. Ако българският полицай е стрелял, това е било напълно правомерно. Това коментира бившият главен секретар на МВР Николай Радулов.
 

Той и бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов коментираха репортажа на Sky News, в който се казва, че български граничен полицай е прострелял 19-годишен сирийски бежанец. Българските власти отричат да има данни за изстрели на браздата. Според МВР на 1 октомври група от около 65 човека се опитва да премине незаконно българо-турската граница. След като са забелязани от патрул, за кратко се изтеглят от граничната бразда, но след това се връщат и започват да хвърлят камъни и горящи предмети по българските полицаи. Един от нашите униформени е пострадал.


„По данни от ведомството на 1 октомври група от около 65 човека се опитва да премине незаконно българо-турската граница. След като са забелязани от патрул, за кратко се изтеглят от граничната бразда, но след това се връщат и започват да хвърлят камъни и горящи предмети по българските полицаи. Един от нашите униформени е пострадал. Нанесени са щети по служебния автомобил и охранителната кабинка.


„Оградата е строена навътре в Българската територия, тя не е границата между България и Турция. Този видеоклип, който гледахме, на него не видях полицаи”, коментира Йордан Божилов. И припомни, че ролята на полицаите е да отблъснат мигрантския натиск на зелената граница.


Николай Радулов пък коментира, че след инцидента с убития български полицай край Елхово, служебният вътрешен министър е разписал позволение да се използва оръжие.


„Ако срещу теб има една агресивна тълпа, която се опитва да те убие – 60 души да те замерят с камъни, е сериозна заплаха за живота. Ако нашият полицай е стрелял, това е било напълно правомерно”, каза Радулов. То обясни, че това са патрули от двама души, понякога има и куче.


„Преминаването през зелената граница е престъпление по Наказателния кодекс. Гранична полиция е длъжна да ни пази от агресивни мигранти. Всички мигранти, които минават през зелена граница, аз ги считам за агресивни – те са без документи, не знаем какви са, умишлено са унищожени документите им. Не могат да минат през граничния пункт, защото от там най-вероятно ще ги върнат. Или ако влязат в България, ще ги върнат в страната, от която са. Тези твърдят, че са сирийци. Силно се съмнявам, че са сирийци”, коментира още бившият главен секретар.


„Терористичните организации бутат напред деца”, каза Радулов. „Не е толкова просто както изглежда. Има разлика между правозащитните организации и реалния закон на страната. Те твърдят, че това е свободно движение на хора и е Европейска ценност. Не, това е като контрабандата. Тогава трябва да твърдим, че контрабандата е свободно движение на стоки. Всичко трябва да става законно тогава”, каза бившият главен секретар на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2955 |07.12.2022 Пеканов: Първият транш от парите по Плана за възстановяване идват следващата седмица . 2| 4217 |06.12.2022 Адв. Владимиров за Фрог: Невероятно! Присъдиха обезщетение от DNV GL на наследниците на загиналите с кораба „Илинден“ . 1| 3119 |06.12.2022 ЕК очаква да разследваме твърденията за стрелба по сирийски бежанци . 1| 2974 |06.12.2022 За 8-ми декември 200 полицейски екипа ще следят за сигурността на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads