Реклама / Ads
12| 2279 |05.08.2024 НОВИНИ

Рая Назарян отказа на Радев: Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери

.
Рая Назарян Източник: БГНЕС
Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери. Това заяви Рая Назарян след срещата с президента Румен Радев. Председателят на 50-ото Народно събрание разговаря с държавния глава във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен премиер.
 

"С държавния глава проведахме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото. Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме, че той трябва да продължи в предстоящата предизборна кампания", подчерта тя.





По думите ѝ двамата са разговаряли и за нейното "евентуално съгласие за приемане на поста служебен премиер". "Пред държавния глава препотвърдих моята позиция от преди няколко дни. А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес", категоричена е Назарян.

 

Тя подчерта, че "ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации и ще се бори за честна победа".

 

По-рано днес Радев покани Назарян на разговор за бъдещото служебно правителство, след като ИТН върнаха неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в това Народно събрание.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2207 |05.08.2024 ЕС наложи санкции на 28 души от Беларус, обвинени в нарушаване на човешките права . 2| 2221 |05.08.2024 Новият служебен кабинет: Радев кани Рая Назарян на разговор още днес . 2| 2257 |05.08.2024 Димитър Къцарков: Очаква се удар срещу Израел от Иран в следващите от 24 до 48 ч.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads