Реклама / Ads
29| 5256 |30.04.2013 НОВИНИ

М. Райков: Бившият премиер е станал жертва

.
Maрин Райков, министър-председател и външен министър в служебното правителство Източник: Булфото
Не очаквайте от мен да давам оценка на своя предшественик, защото тази оценка би означавала, че влизам в предизборната кампания с мнения, които могат да повлияят. В случая става дума за един запис. Не съм присъствал на този разговор, не зная дали е бил в този вид. Ако става дума за запис без негово съгласие, смятам, че тук е по-големият проблем.
 

Това каза министър-председателят Марин Райков на пресконференция в Министерски съвет, помолен за коментар на изказванията на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в скандалния запис, публикуван в петък.

„Всеки гражданин има право на това да не бъде подслушван. Този тип практики са недопустими. В конкретния случай жертва на подобни практики е станал бившият премиер", добави Райков.

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че Бойко Борисов ще бъде изслушан, когато прокуратурата прецени, ще се търси източникът, който е публикувал, ще се снемат данни.

Главният секретар на МВР е представител на професионалната прослойка на МВР. Той е движен от желанието да защити своите колеги. Неговите коментари не трябва да минават определени граници, вярвам, че ще намери добрия тон, каза още премиерът.

„Всички институции на държавата в момента работят заедно, решени да открият истината, да идентифицират проблемите, да накажат провинилите се", каза още Райков.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че едното заключение на прокуратурата е за необходимост от образуване на наказателно производство.

„Имаме препоръка за създаване на норми за използването на специалната разузнавателна техника. До няколко дни препоръките ще станат факт. По този начин мобилната техника ще бъде разписана с написани правила. Необходими са експертни действия на прокуратурата за промени в законите", добави Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5202 |30.04.2013 М. Райков: Забравя се, че и след 12 май ще има държава . 19| 5040 |29.04.2013 Омбудсманът: Каква държава не може да си пази дори премиера! . 13| 6821 |26.04.2013 Трайчо Трайков: Не знаех, че са ме подслушвали . 9| 5883 |25.04.2013 Тр. Трайков: Найденов да си беше казал по-рано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads