Реклама / Ads
4| 6689 |16.03.2018 НОВИНИ

Рамадан Аталай: Учудих се, защо Борисов не бе на митинга на БСП за ЧЕЗ

.
Рамадан Аталай Източник: БГНЕС
ДПС не бяха изненадани на темата, с която ще се занимава комисията за ЧЕЗ. Трябваше да проучим в началото планираната продажба на ЧЕЗ. Но както винаги ГЕРБ се опитват да променят същината на проблема и вкараха още едно изречение. Сега ще разглеждаме приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ.
 
Така започна коментара си за сагата около сделката с ЧЕЗ депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Сега парламентът ще има и разследващи функции. Затова казах, че има обединяване на БСП и ГЕРБ. Първоначално БСП искаше да се разкрие, кой стои зад сделката. Поисках да ни дадат отговор на два въпроса от Гинка Върбакова. Единият бе, дали стои някой зад нея. Тя каза, че не стои. От ДАНС казаха също, че никой не стои зад тази сделка. А премиерът каза една сутрин,че не е информиран зад сделката. От една година ЧЕЗ се продава, а институциите не знаят. Докато ДАНС каза, че са изпратили информации за това към институциите. Ако са дали на президента информацията, трябва и там да знаят, обясни той.

И сега, в стремежа да се излезе от неудобната ситуация,  от МС, премиера и министрите,  се поиска оставката на министъра, викна се Върбакова в МС и излязоха двама министри с нея и казаха, че държавата ще поиска 34 % от ЧЕЗ. На митинга на БСП се появиха стотици, но хората не бяха получили необходимата информация, че сделката върви и т.н. На митинга слушам, че държавата трябва на сто процента да влезе в ЧЕЗ. Но и ГЕРБ поискаха това. Учудих се, защо и премиерът не е на този митинг, посочи Аталай.

Не е работа на политиците, на премиера да се намесва в работата на частните дружества. Когато те чувстват несигурност, напускат България. Много други фирми си заминават като ЧЕЗ. Няма сигурност заради намесата на институциите като пречка за развитие на икономиката ни, каза още той.

Аталай реагира остро на твърдението на Румен Овчаров, изказано вчера, че "Инерком" няма нужните финансови средства, за да финализира сделката: "Румен Овчаров откъде знае, че няма как? Питаха Върбакова: Вие имате ли 1 млрд., имате ли ги тези пари? Такава сума спомена и Румен Овчаров. Не е работа на политиците да се намесват във вътрешните работи на частните дружества. Нека да се случи сделката. В един момент да казваме, че Гинка няма пари да плати. Тя каза, че има 100 млн. собствени средства".

Рамадан Аталай не очаква някокво решение от тази парламентарна комисия. Никой не стои зад Гинка Върбакова. Те имат необходимите средства, тя ги потвърди. Имат сключен договор и ние нищо не можем да направим, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4913 |29.11.2017 Кемил Рамадан пред Фрог: Току-що ме задържаха . 5| 4724 |22.11.2017 Рамадан Аталай припадна пред парламента . 3| 7007 |14.09.2017 Първо във Фрог: ДАНС привика Кемил Рамадан, притискат го за протеста . 4| 7382 |23.08.2017 Първо във Фрог: Службите блокираха всички интернет профили на Кемил Рамадан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads