Реклама / Ads
3| 18818 |27.07.2009 НОВИНИ

Рапорт даден – рапорт приет

.
Сградата на Министерски съвет Източник: Вяра Йовева
Любимата песен на премиера Бойко Борисов „Уволнение” днес бавно, но сигурно зазвуча в сградите на министерствата. „Батальонът се строява за последен път. Старото се уволнява – зайците реват.”
 
„Старото” в лицето на министрите на Станишев наистина се уволниха, а разликата е, че в кабинетите на властта не се чуваха ревове от "зайците" на Бойко Борисов. Двамата лидери на ГЕРБ и БСП "размениха" властта в Гранитната зала на Министерски съвет под звуците на Българския национален химн и на "Одата на радостта", химн на ЕС с нескрита любезност и заровена томахавка. Борисов дори предложи на своя предшественик да останат приятели в живота. Червеният лидер от своя страна поздрави екскмета на София за внушителния резултат при гласуването на кабинета в парламента.
 


Най-нетърпелив при смяната на министерските постове се оказа Николай Младенов, който първи седна на новия си стол в Министерството на отбраната, до сега използван от адаша му Николай Цонев. Любопитното е, че той е третият шеф на ресора, който се казва Николай в рамките на две правителства.



Сребърният медалист по сдаване на поста се оказа Евгений Желев, който предаде щафетата на новия министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев. За бронза в последния момент успя да се класира ексминистъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов. Той освободи кабинета си на 45-годишния Росен Плевнелиев. Кърджалийският шампион Вежди Рашидов получи правото да се настани в креслото на майор Деянов, иначе казано артистът и ексминистър на културата Стефан Данаилов около 13:40 ч. Половин час по-късно примерът му последва двойката "Масларова - Тотю Младенов" в министерството на труда и социалната политика. Емилия Масларова не скри радостта си, че оставя социалната политика в добри ръце. Последвано от промяната Петър Димитров - Трайчо Трайков, който освен икономиката и енергетиката, вече ще отговаря и за туризма. Новият касиер на държавата Симеон Дянков получи мандата си от Пламен Орешарски с думите "Да се стигне до балансиран бюджет и дори до малък излишък в бюджет 2009 г., е цел номер едно за Министерството на финансите." С пожелание за ползотворна работа бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев даде поста си на плевенчаниа Александър Цветков. Новият евродепутат и вече бивш министър на Външните работи Ивайло Калфин пожела на наследника си Румяна Желева да открие силните страни на дипломацията ни и да пази както собственото си име, така и името на институцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4904 |26.10.2008 Кр. Горсов играл хазарт с пари, дадени му на ръка . 24| 14402 |22.08.2008 Тройно по-високи заплати в ДАНС - дъжд от рапорти за напускане в МВР . 1| 4776 |03.08.2008 Депутатите са разпитвали министрите 369 часа, приети са 564 закона . 1| 7957 |17.06.2008 Разрешителното за сараите дадено от ексглавния архитект Стоян Янев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads