Реклама / Ads
19| 4766 |19.06.2010 НОВИНИ

Рашидов цепи тандема 'Борисов-Цветанов'

.
Вежди Рашидов Източник: Вяра Йовева
Министърът на културата Вежди Рашидов елегантно се опита да разцепи тандема Борисов – Цветанов. След като преди дни културният министър обяви действията на МВР срещу търга в “Гранд хотел София” за лоша пиар акция, днес той приписа на премиера талант, даден му от Бога и запя друга песен за разногласията с Цветанов.
 

Да си министър нищо не значи. Гледам да си върша съвестно работата. Няма причини да бъда дезорганизиран, каза пред Дарик министърът Рашидов.

Виждаме активността на МВР, всеки ден нещо се случва. Няма никакъв конфликт, с Цветанов сме в прекрасни отношения. Лична заслуга на Цветанов е, че свали напрежението в обществото, заяви културният министър във връзка с неговите действия и по повод акцията срещу търга в „Гранд хотел София”, излезе от ситуацията културният министър.

Припомняме, че само преди два дни Вежди Рашидов отправи критика към колегата си Цветанов, като каза, че МВР се снима в много филми и бърка пиар акциите с истинския живот. Тогава той изтъкна, че полицейската акция преди около месец, при която бе спрян търг на картини в София и бяха задържани двамата организатори и собственици на фирма “Аполон – Меркурий” - Игор Марковски и Димитър Фицов, по-скоро е донесла лош дивидент на МВР.

От своя страна вътрешният министър заяви, че приема като приятелска закачка думите на колегата си Рашидов. Прекалено много уважавам Вежди Рашидов като скулптор и не очаквайте от мен да кажа нещо срещу него, направи уговорка вицепремиерът. Той обаче каза, че е установено, че една от картините, предложена на търга, е крадена през 2008 година. Тя е от 1965 г. на български художник, който живее в чужбина.

Министър Рашидов изтъкна, че държавата няма пари да изкупи за дейности една картина и ако сложим прангата на всеки художник да се регистрира, това е пълна глупост. Той се обяви против сега действащият Закон за културно-историческото наследство и изтъкна, че всеки трябва да си плаща данъци и всеки трябва да се регистрира, когато притежава произведения на други автори и то с търговска цел.

Трябва да знаем кои са ценности, кои не са, кои могат да се изнасят, кои не могат, кои могат да се продават, заяви Рашидов. Ние всички заедно трябва да излезем от кризата. Милиарди разсипваме за какво ли не. Ние не умеем да създаваме, каза Рашидов. Хвърляме пари да ходим да гледаме други държави, а ние нищо не правим, добави той.

Въпреки сериозните проблеми в държавата и в културното министерство в частност, Вежди Рашидов не пропусна да отбележи, че Бойко Борисов не е лишен от качества, той има нещо от Бога дадено като талант, той има сериозни амбиции да вкара ред в държавата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4655 |24.05.2010 В. Рашидов: Не може на 7 млн българи да има 7 опери . 3| 5478 |12.05.2010 Вежди Рашидов "гушна" Двореца в Балчик . 0| 5522 |03.05.2010 Ал. Балкански: Рашидов прати цирка на улицата . 14| 5649 |29.03.2010 Рашидов се извини и дари шест картини на "Пирогов"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads