Реклама / Ads
4| 5339 |27.03.2012 НОВИНИ

Рашкови опразват имотите си

.
т.нар. "цар" Киро
Синът на Кирил Рашков, Ангел, е поискал съдействие от асеновградската полиция, за да няма напрежение и ексцесии, докато трае изнасянето.
 

Фамилия Рашкови е започнала доброволно да изнася имущество си от няколко имота на улица “Ягода” в Катуница, стана ясно вчера, пише пловдивският вестник Марица. Причината за опразване на вилаетите на семейството най-вероятно са първите съдебни решения, с които се потвърждава незаконността на строежите на къщите и се разпорежда същите да бъдат съборени. Лично се обади Ангел Рашков преди седмица, обясни, че започват доброволно изнасяне заради такива съдебни решения и ние сме длъжни да отреагираме, за да няма напрежение, коментира вчера шефът на РУ на МВР, Запрян Стоянов.

 

През ноември 2011 година РДНСК-Пловдив се поизнесе, че деветте фамилни имота  “Рашкови” в Катуница  нямат строителни книжа, три от тях имат някакви документи, но не и разрешения за жилищно ползване. Последвало е обжалване на актовете за принудително събаряне пред Административен съд-Пловдив, най-вероятно първите решения вече са факт.  Шефката на РДНСК- Пловдив, Мария Дончева е в отпуск и не отговаря на мобилния си телефон, заявиха нейни колеги вчера и отказаха коментар кога ще се преминава към принудително събаряне на имотите.
Всичко изнасят от двете къщи на улица  “Ягода”, вътре има обзавеждане сигурно за милион лева, кожени дивани, скъпи подови настилки, коментираха вчера катунчани пред сградата на Районния съд-Асеновград. Те бяха дошли заради поредното дело, този път срещу местни жители, обвинени в погром над имуществото на фамилията.

 

Петима полицейски служители вчера дадоха свидетелски показания пред наказателен състав на съда по дело за потрошаване на две скъпи возила на Рашкови. Подсъдимият Цветан Петков представи медицинско, че влиза в болница вчера. В качеството си на граждански ищец за потрошените мерцедес и БМВ Х6 в съда се появи и внукът на Цар Киро - Ангел Рашков. Той обаче бе доведен с конвой на съдебната охрана, тъй като е задържан по обвинение за опит за подкуп на пътен полицай.

 

Обвиняемият Петков собственоръчно е написал признания в полицията, че лично е потрошавал във фаталната нощ на 23 септември миналата година возила на Рашкови, но при старта на делото заяви, че не е виновен. Междувременно стана ясно, че поне още двама жители на Катуница имат призовки с обвинение, че са участвали в погромите над имоти и коли на Рашкови от фаталната есенна нощ, когато издъхна деветнадесетгодишният Ангел Петров. Негови роднини вчера също бяха в съдебната зала като слушатели. (Марица)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5588 |08.03.2012 Горяха складове на Рашкови в Катуница . 17| 6568 |06.01.2012 Продават на търг имотите на Мишо Бирата . 15| 5808 |09.11.2011 Полицията претърсва имотите на Рашкови; имало злато? . 60| 5722 |05.10.2011 Калпав закон пази имотите на цар Киро и мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads