Реклама / Ads
2| 2998 |18.07.2021 НОВИНИ

Расте COVD-психозата на олимпийските игри в Токио 2020

.
Токио Източник: БГНЕС
Всички отбори дават PCR тестове още на летището в Токио, а след настаняването си в олимпийското село са длъжни да преминават процедурата ежедневно Оргкомитетът за олимпийските игри в Токио 2020, които трябва да бъдат открити след по-малко от седмица, обявиха положжителни резултати от тестове за коронавирус на още 10 души, ангажирани с проявата.
 

Анонсът идва на фона на извънредното положение, в което е поставена японската столица и само засилва COVID-психозата покрай най-големия спортен форум. По план извънредното положение трябва да бъде вдигнато чак на 22 август.


Обявените 10 заразени са само чужденци. Сред тях са трима, живеещи в олимпийското село - двама спортисти и един журналист, като спортистите са от една и съща страна. Има още един състезател, както и един доброволец, които все още не са били настанени в селото. За останалите петима се казва, само, че са "свъзани с олимпийските игри лица". Имена не се разкриват, съгласно здравните протоколи, одобрени от японските здравни власти и МОК.


Това е втора поредица от заразени хора, свързани с игрите, след като в петък бе обявено за двама заразени членове на олимпийски делегации, дали положителни тестове при пристигането. Освен това, в списъка, обновяван ежедневно от оргкомитета, има общо 12 други чуждестранни лица свързани с игрите, у които е установена заразата от 15 юли насам. Допълнително има още 33-ма души с положителни тестове, които са японски граждани и имат ангажименти покрай Токио 2020.


Всички заразени са изолирани под карантина за по 14 дни. Това означава, че за спортистите все още не е сигурно, че ще могат да участват в своите състезания. Всичко зависи от това на коя дата са техните дисциплини, дали ще дадат два отрицателни PCR теста в два поредни дни и от още някои условия.


Откриването на игрите ще е в петък - 23 юли, а последният състезателен ден е на 8 август.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3061 |07.07.2021 Евро 2020: Расте броят на заразените с COVID-19 футболни запалянковци . 1| 3419 |25.06.2021 Ивет Горанова е първата българска каратистка с квота за Олимпийските игри . 2| 3010 |04.06.2021 Започва проверка в Оперативна програма ”Региони в растеж” . 21| 3061 |14.05.2021 Напрежението в Газа расте, жертвите също

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads