Реклама / Ads
3| 6985 |24.10.2009 НОВИНИ

Разбиха мощна група за търговия с оръжие

.
Престъпна група, занимавала се с търговия на оръжие, е уличена при полицейска спецоперация, хвалят се от МВР. Задържани са петимата членове на групата.
 


Полицейската операция, в която участвали служители на дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, ОДМВР-Кюстендил и София, била внимателно планирана и проведена под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.

В резултат на извършената оперативна дейност е разкрита петчленна престъпна група, която се е занимавала с незаконна търговия на огнестрелни оръжия, снаряжаване на бойни и ловни оръжия, както и преработване на газови в бойни оръжия.

Вчера антимафиотите атакували четири адреса на територията на Самоковско и Дупница. В помещенията на едно от тях /в Самоковско/ те попаднали на работилница. В нея били сглобявани бойни и ловни оръжия, както и газови оръжия били преработвани в бойни. Антимафиотите открили истински оръжеен арсенал - граната, автомат от периода на Втората световна война, ловен автомат “Клашников”, карабина, 7 бойни пистолета, 4 ловни и 4 малокалибрени пушки, още една – самоделна, 7 самоделни и преправени газови пистолета, 2 устройства – ключодържатели тип “Оса” за изстрелване на малокалибрени патрони, около 1500 патрона за огнестрелно оръжие от различни калибри и около 150 ловни патрона, 2 запалки за гранати, 7 цеви за огнестрелно оръжие, както и голямо количество части за оръжия. Помещението било оборудвано с металообработващи инструменти и уреди за сглобяване и ремонт на оръжие.

На друг адрес в Дупница спецполицаите открили освен оръжие различен калибър и боеприпаси, и около 13 500 фалшиви евро. Там били скрити и голямо количество културно исторически ценности. Открита е каменна статуя и много автентични аксесоари на български национални носиии - обеци, нагръдници, колани, гривни. Намерени са авторадиокасетофони и мобилни телефони.

За 24 часа са задържани са петимата български граждани Р.Д., И.Б., И.З., Д.А. и К.А на възраст от 50 до 60 години. Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

Операцията е реализирана в отговор на предприетите от МВР оперативни мерки за ограничаване на възможностите за придобиване на незаконно оръжие, както и преработката на газово в бойно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4548 |21.10.2009 Цветанов: Конкретна група не стои зад отвличанията . 2| 4989 |13.10.2009 РЗС погва търговията с нелегален алкохол . 3| 7614 |08.10.2009 Разбиха наркогрупа в "Младост" . 3| 5271 |25.09.2009 Разбиха мощна наркогрупа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads