Реклама / Ads
3| 4547 |21.10.2009 НОВИНИ

Цветанов: Конкретна група не стои зад отвличанията

.
Цветан Цветанов Източник: Вяра Йовева
Семейството на отвлечения вчера студент, Румен Гунински не са имали притеснения преди отвличането. Това заяви вътрешният министър и вицепремиер Цветан Цветанов, след като даде старт на кампанията на Фъндъкова за кмет на столицата.
 

Министърът увери присъстващите, че минути преди това е бил в ГДБОП. В момента служителите от дирекцията работят усърдно по събиране на максимална информация за връзки, контакти и мотивите за отвличането.

Цветан Цветанов опроверга думите на ген. секретар на МВР Калин Георгиев, който от мястото на отвличането в Студентски град заяви, че престъплението е извършено от известна организирана престъпна група. Лично министърът е направил забележка към него и днес увери, че Георгиев е имал предвид да се сложи край на "тези групи, които тормозят обществото". Цветанов е категоричен, че да се говори за конкретна група е несериозно.

Министър Цветанов вече е обсъждил с премиера въпросът за създаване на Закон за отвличанията, който ще бъде взаимстван от други държави членки на ЕС.

Явно е, че става дума за форма на бизнес, коментира Цветанов по повод похищенията. Той се надява с промените в МВР да няма изтичане на информацията, както се е случило при други отвличания.

Припомняме, че 22-годишният студент Румен Гуненски беше отвлечен около 20.00 часа на 19 октомври в Студентски град в района на Национална спортна академия „Васил Левски”. Похитеният е син на бизнесмена Румен Гунински, който според публикации в печата е общински съветник от БСП в Правец и собственик на фирма "Езтур". В града го сочат като крупен бизнесмен, който се занимава с бизнеса с горива, строителство и туризъм в региона. Бащата Гуненски бе обявен и за агент на бившата Държавна сигурност, с псевдоним Гочев. По думите му, преди отвличането не са били отправени никакви заплахи към него, към неговите близки, никой не му е искал откуп.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4654 |15.10.2009 Ц. Цветанов: Днес ще има нови наказани ченгета . 3| 7612 |08.10.2009 Разбиха наркогрупа в "Младост" . 3| 5270 |25.09.2009 Разбиха мощна наркогрупа . 4| 4936 |22.09.2009 Цветан Цветанов: По-зависими сме от всякога

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads