Реклама / Ads
2| 3343 |11.05.2021 НОВИНИ

Разпространиха снимка на психопата от Казан. Той се мислел за Господ, вярвал, че на света не трябва да остане жив човек

.
Терористът от Казан
Нова информация за нападението в Казан. По последни данни при нападанието в гимназията в Казан са загинали 9 души, а още 20 са пострадали, от които 8 в тежко състояние. 18 от ранените са под 15-годишна възраст, шест, от които в крайно тежко състояние според ТАСС.
 

Ильназ Галявиев е действал сам, въпреки твърдението на няколко издания, че в нападението са взели двама. По-късно тази информация беше официално опровергана от ръководството на Татарастан. По сведения на Baza (руски сайт за новини) основната мишена е бил 8-ми А клас – по-голямата част от загиналите деца за учили в него. Според „Комсомольская правда“ сред пострадалите и загиналите няма ученици от горните класове, тъй като учениците от 10 клас са били на военно обучение.

 

При нападението е загинала 25-годишната учителка Эльвира Игнатьева. Тя е имала урок с 5-ти клас, но е излязла от класната стая след като е чула стрелбата. 19-годишният Ильназ Галавияев престанал да ходи на лекции в казанския колеж „ТИСБИ“ и съответно загубил студентски си права.

 

Четвъртокурсникът бил „тих и неконфликтен“ според своите колеги и преподаватели. Според заявление на Ильназ той напоследък започнал да ненавижда всички и потвърдил това в собствения си канал в „ТЕЛЕГРАМ“, декларирайки , че „на света не трябва да остане жив човек и че хората са грешка на вселената“.По време на първоначалния разпит се разбира, че през лятото на 2020 година в него започнал да се пробужда „звярът“ и дори споделил със своята майка, че се чувства като Господ. Baza информира, че бащата не е забелязал необичайно поведение или негативни чувства и мисли в своя син.

 

Оръжието на Галявиев Hatsan ESCORT е същото като Владислав Росляков, който през 2018 година уби 20 души в колеж в Керч, твърди Mash. Пушката е била закупена в Йошкар-Оле пише Mash и превежда доказателства – кадри от камерата в магазина. Няколко часа след стрелбата президентът Владимир Путин даде задача на националната гвардия срочно да преработи списъка с разрешените оръжия за отбрана като вземе предвид оръжието, което е използвал Ильназ Галявиев. Видеозапис на Marsh показва Галявиев с покритие с черна маска лице и пушка в ръка – спокойно безпрепятствено да приближава училището.

 

В училището не е имало охрана, но някои служители успяват да натиснат паник бутона. Медията твърди, че гимназията се е отказала от охрана заради високата цена на услугата. От администрацията на президента на Татарастан твърдят, че двама от служителите на училището, намиращи на входа на зданието по време на нападението били ранени, но все пак успели да натиснат паник бутона, също и се опитали спрат нападателя. „Това е спасило голям брой хора.“ - каза ръководителят на пресслужбата Лилия Галимова.

 

Превод от руски Мира Ереева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3650 |25.02.2021 НАСА показа първата панорамна снимка от Марс . 45| 14187 |09.01.2021 Гражданин публикува снимка на свлачище и пита: Що направи бе Бойко? Една седмица не изкара . 14| 5503 |09.12.2020 Зловещо! Мъж почина пред варненска поликлиника, жена издъхна пред болницата в Благоевград /снимка 18+/ . 39| 16486 |11.11.2020 България в една снимка: Дезинфектант на входа на Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads