Реклама / Ads
6| 3404 |10.11.2022 НОВИНИ

Реакциите на Киев и Вашингтон след изтеглянето на Русия от Херсон

.
Украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че е рано да се вярва на Москва за изтеглянето от Херсон. От Белия дом са на мнение, че това показва, че Русия губи войната и в момента Путин се опитва да овладее щетите. Според високопоставен американски генерал убитите и ранени руски войници са близо 100 хиляди. Цивилните жертви от украинска страна са близо 40 хиляди.
 

Украинският президент Володимир Зеленски коментира, че "врагът не прави подаръци." Според него към момента няма реални признаци за руско отстъпление и сраженията на фронта продължават.

 

Зеленски подчерта, че е необходимо украинците да са "умерени в емоциите си - така е винаги по време на война. Няма да разкривам информация на врага ни, но нашите операции продължават - на юг и на изток. И всички ще видим резултатите много скоро", съобщава БНТ.

 

Зеленски изтъкна, че "врагът не ни подарява нищо, не прави нищо в знак на добра воля. Всичко, което се случва, е наше постижение. Но е свързано и със загубата на много животи."


Скептичен беше и съветникът на украинският президент - Михайло Подоляк, според когото заповедта на руския военен министър Шойгу не съответства на реалността на терен. Според него силите на Москва може и да опитат да нанесат сериозни щети преди евентуалното си изтегляне от региона, включително да взривят язовирна стена.

 

Американският президент Джо Байдън заяви, че изтеглянето от Херсон ясно показва, че Русия има сериозни проблеми с армията си. На Джо Байдън му е интересно, че Путин е изчакал да минат изборите в САЩ преди да обяви решението си за Херсон, което "от известно време всички знаем, че планират да направят. Това доказва, че имат сериозни проблеми с армията си. Остава да видим и дали Украйна е готова да направи някакви отстъпки спрямо Русия."

 

Американският президент посочи, че заминава за срещата на Г-20. Путин няма да бъде там, но Байдън ще обсъди ситуацията с други лидери."


Темата коментира и турският президент Ердоган. Според него изтеглянето на Русия е позитивен сигнал. Анкара ще продължава с дипломатическите си усилия да сложи край на войната в Украйна, допълни още Ердоган.

 

Според високопоставен американски генерал загубите на Русия във войната са чувствителни. Изчислява се, че убитите и ранени руски войници са близо 100 хиляди. Цивилните жертви от украинска страна са близо 40 хиляди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 24325 |10.11.2022 Д-р Асенов от Вашингтон: Ако камарите отидат в републикански ръце, влизаме в период на ”куцата патица” . 1| 3159 |07.11.2022 Кличко предупреждава за евакуация на цивилни, ако токът в Киев спре напълно . 3| 2807 |02.11.2022 Вашингтон: САЩ и България са стабилни партньори в областта на сигурността . 11| 2677 |01.11.2022 Киев възстанови напълно водо- и енергоснабдяването след руските удари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads