Реклама / Ads
0| 4784 |24.06.2015 НОВИНИ

Реформаторите искат цената на тока да се отложи с 3-6 месеца

.
Реформатори
Реформаторският блок поиска увеличаването на цената на тока да се отложи с още по-голям срок – между 3 и 6 месеца. Това стана ясно днес в парламента по време на изслушването на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.
 
Депутатите днес се запознаха с мотивите за вдигане на цената на тока, особено драстично за бизнеса. Междувременно енергийната комисия в парламента одобри първоначалния проект – цената на тока да се задържи само за един месец.

Утре в пленарната зала депутатите трябва да решат окончателно дали и с колко точно ще се отложи въвеждането на по-скъпия ток. Според готвения проект от 1 юли цената на тока ще се повиши за бизнеса между 8 и 20%. От КЕВР призоваха да се даде отсрочка за цената на тока, само ако се предприемат реални реформи. Иначе НЕК ще трупа още задължения.

Ето и мненията на шефове на КЕВР и политици:

Иван Иванов – председател на КЕВР: Забавянето на реформата ще доведе до понататъчно затъване на НЕК, което ще завърши с неговия фалит и това ще е в тежка вреда не само на енергетиката, но и на българското общество.

Светла Тодорова – член на КЕВР: Ясно е, че реформите, които се предприемат, са тежки, ясно е, че бизнесът трябва да понесе тежест, която не е била предвидено, но ако в действително има реформи, нека те да бъдат реални.

Валентин Николов – ГЕРБ: В предишни състави на ДКЕВР се създаваха такива условия, че системата загуби своята ликвидност, натрупа дефицити, а това неминуемо рефлектира върху инвестиционните и ремонтни дейности на дружествата.

Красимир Каракачанов – Патриотичен фронт: Какво ни предлагате, вместо да търсим смели и радикални решения, да продължим да вдигаме цената на тока, да го плащат потребителите и бизнесът, за сметка на това тази далавера и безхаберие да продължава.

Найден Зеленогорски – РБ: Като цяло Реформаторският блок не може да подкрепи вдигането на цената в този момент нито за населението, нито за бизнеса, смятаме, че трябва отсрочка, едно удължаване с 6 месеца според нас е закономерно и нормално.

Рамадан Аталай – ДПС: Желанията на някои политически сили да отложат с 3 месеца и да стигне до местните избори и да изпълнят политическите си кампании ще доведе до още 300 милиона лева задължения на НЕК.

Иван Иванов – председател на КЕВР: Не допускам никакво външно вмешателство, още по-малко политическо, в работата на регулатора.

Волен Сидеров – Атака: не бях ставал свидетел на по-жалко поведение на шефа на КЕВР. Вие не сте свършили никаква работа досега. Както сте се наредили тука цялата КЕВР, колеги дайте им едни бели листи да си напишат оставката така както НС да ви я гласува.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4546 |23.06.2015 КЕВР подви опашка и отложи вдигане цената на тока . 0| 5453 |22.06.2015 Ж. Бойчев: БСП не подкрепя паниката за цената на тока . 0| 4805 |21.06.2015 Томислав Дончев: Против сме да се повиши цената на тока . 0| 4553 |20.06.2015 Томислав Дончев: Водят се разговори за цената на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads