Реклама / Ads
3| 4027 |02.04.2020 НОВИНИ

Ректорът на СУ: Не е проблем да отложим кандидатстудентската кампания

.
Проф. Анастас Герджиков
Не е проблем да отложим провеждането на кандидатстудентската кампания. Вече бе отложена предварителната сесия, която трябваше да започне през март. В случай, че матурите бъдат на 30-и май и на 1-ви юни, ще имаме възможност през следващите два месеца да проведем и двете изпитни сесии и през август да направим класирането.
 

 Това каза пред БНР проф. Анастас Герджиков, ректор на СУ "Св. Климент Охридски".

 

"Ако епидемията се развие по най-лошия начин и трябва да се отложат още нещата, ще трябва да се откажем от едната от двете сесии и да проведем само една изпитна сесия", допълни той.

 

Ректорът не очаква кандидат-студентите да бъдат много затруднени, защото ще се повтори това, което всяка година се случва, ако и сега изпитните сесии са две. Ако се стигне до вариант със само една сесия.

"Тогава ще бъдат в положението на колегите им отпреди няколко години, когато имаше само една изпитна сесия".

 

Проф. Герджиков посочи, че в СУ  "Св. Климент Охридски" вариантът за дистанционно обучение е подготвен, защото в продължение на два програмни периода са били осигурени от МОН два проекта за въвеждане на сериозно дистанционно обучение във висшите училища. Той увери, че има добре подготвени преподаватели, които да боравят с апаратурата.

 

Софийският университет има платформа, която предлага различни възможности - от тривиалните до конферентна връзка и чатове, обясни още ректорът на Алма матер.

"Хубавото на тази криза е, че преподавателите, които досега не са имали желание да се научат на това, което колегите им вече могат - да се справят във виртуална среда - сега бяха принудени да го направят. Което ще ни придвижи напред", коментира проф. Анастас Герджиков.

 

Той уточни, че за някои дисциплини ще се наложи изтегляне на сесията и наваксване в присъствени занятия, след като приключи епидемията.  По думите на проф. Герджиков, ако няма много голямо закъснение оттук нататък, до юли може да се очаква да се справят със завършването на семестъра, със сесията на студентите и с кандидатстудентската кампания.  

 

"Най-важно е да поддържаме качеството на образованието", категоричен беше ректорът на СУ "Св. Климент Охридски"

 

Проф. Анастас Герджиков посочи, че програмата за обмен на студенти в ЕС "Еразъм" вече е спряна, но може да се навакса с отлагането на мобилностите на студентите за по-късен етап през годината или за следващата година.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5763 |02.04.2020 Какво правим с хората без осигуровки? COVID-19 и проблемите в здравната ни система . 2| 3550 |31.03.2020 Министър Димитров: Няма проблеми с боклука на София . 15| 4343 |30.03.2020 Борисов за опашката от камиони на турската граница: Дойдох и проблемът се реши . 21| 4816 |27.03.2020 Директорът на ББР: България стои стабилно в кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads