Реклама / Ads
19| 5512 |09.01.2021 НОВИНИ

Републиканци за България сигнализират за незаконно ваксиниране срещу COVID-19

.
Източник: БГНЕС
Незаконно ваксиниране срещу COVID-19 се провежда в община Сандански, за което бе сигнализирано на Републиканци за България.
 

Общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб.

 

Сред ваксинираните е председателят на общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО, а по непотвърдена информация към този момент, кметът на Сандански Атанас Стоянов е сред ваксинираните.


Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъсъци е за Фаза III oт вакцинацията или е част от поредно нарушение – не е ясно.


Предвидено е да се включат и различни местни организации, които не са на първа линия в борбата с коронавируса, както и представители от всички политически партии и местни организации.


ПП „Републиканци за България“ пита:

 

1. Дали това ваксиниране е съгласувано с Националния оперативен щаб?;
2. Докога ще се злоупотребява със служебно положение от определени кръгове от хора, дори в ситуация на пандемия, които имат право на ваксинация във Фаза III (служители, участващи в поддържане на функционирането на основни за
обществения живот дейности), за да се ваксинират и да не изчакат надлежния ред, след като премине ваксинацията от Фаза I, която включва: медицински персонал на лечебни заведения за извънболнична и болнична
помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина,
фармацевти, помощник фармацевти и друг помощен персонал) и Фаза II (потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки)?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 3385 |09.01.2021 ПП ”Републиканци за България” ще участва в консултациите при президента . 14| 4769 |09.01.2021 Президентът се среща със Слави Трифонов, Мая Манолова, ”Отровното трио” и ”Демократична България” . 18| 6861 |08.01.2021 Рита Уилсън: Баща ми не избяга от България заради тази Америка . 0| 3415 |08.01.2021 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ”ЧЕЗ Разпределение България” АД, за периода 11-15.01.2021 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads