Реклама / Ads
11| 4296 |27.03.2015 НОВИНИ

НС реши: Няма да се възстановява 10% данък на хората с минимални заплати

.
НС
Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП депутатите да обсъдят тълкуването на закона за данъците върху доходите на физическите лица, което предвиждаше възстановяване на 10-процентовия данък върху доходите на хората, които са получавали минимална заплата.
 

Предложението на БСП беше сумите за данъчно облекчение да се възстановяват на данъчно задължените лица в срок до 31-ви май тази година или да се приспадат от други негови задължения, предаде БНР. Според вносителите, тази промяна би довела до по-голяма социална справедливост в данъчното облагане чрез облекчаване на стотици хиляди работещи с ниски доходи. Мартин Димитров от реформаторите заяви, че приложените промени са съмнителни дори за вносителите им и те не са сигурни в тяхната ефективност:

 

Проблемът е в хората, които са вносители на тази промяна. Те така са я предложили и такива текстове са направили, че в момента те самите се съмняват в тях, но факт е, че няколкостотин души е нашата информация от НАП са се възползвали от тези текстове. Текстовете са лошо написани от БСП по време на кабинета "Орешарски". Това трябва да вземете да си го признаете, уважаеми колеги. Затова сега са и проблемите на хората –  заради неграмотно написани текстове. Ние няма да подкрепим това предложение на БСП и призоваваме залата да не го подкрепя.

 

Председателят на БСП Михаил Миков заяви: Става въпрос за 272 хил. български граждани, които работят на минимална работна заплата, и десетки хиляди сезонни работници. Става въпрос за 408 лева във всяко от тези семейства, 408 хляба от масата на тези бедни българи. Можете да подвиквате, но във вашите семейства не се налага да мислите за 408 лева годишно. Сложете закона за разглеждане, защото излиза, че днешното мнозинство, заедно с НАП, иска да ощети тези хора. След като твърди НАП, че е лош, нека да поправим закона да се приложи. Това мнозинство, което отхвърля гледането на закона, иска да вземе тези 408 лева от 272 хил. български семейства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4423 |27.03.2015 Горанов: Разговаряме с няколко души; няма да назначаваме човек от НС . 0| 4673 |25.03.2015 Няма българи на борда на разбилия се самолет . 7| 4381 |25.03.2015 Цв. Кънчев: Ромите няма да се излъжат втори път за ДПС . 1| 4370 |24.03.2015 Оланд: Няма оцелял в авиокатастрофата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads