Реклама / Ads
1| 6117 |16.01.2017 НОВИНИ

Ревизоро: Дистанционно се манипулират митниците

.
Емил Димитров-Ревизоро
От понеделник насам ГДБОП и специализираната прокуратурата се разработиха. Значи България е бела врата на ЕС. Задържаха нова порция златни момчета със златни ключета. Четири месеца ги дебнат и намериха пари само в един човек. Това правили ви автоматично престъпник, попита риторично депутатът Емил Димитров-Ревизоро по БТВ.
 
Чух, че имало 700 000 лв. в спедитор. Всеки път, като се задържат митничари, се прави показва акция, общественото мнение се настройва за страхотна реализация. След като отиде в съда, той е с извити ръце. Той е принуден да не промени мярката. Първият път съдът винаги потвърждава мярката заради общественото мнение.

Факт е, че митницата не работи добре. Няма център по контрол и анализ. Те са си направили във Варна държава в държавата. Над 300 хиляди транзакции могат да бъдат изтрити. Манипулира се системата на митниците дистанционно. Този доклад, в който се говори за това, е в ДАНС. Ние го поискахме в НС, но не може още да дойде. Кой друг ще работи на мястото на митничарите? Пак отличниците от тестовете за интегритет в митниците?! На едното пристанище влизат танкери, а на другото контейнери. Не може две години да няма нищо и след това да ги залавят по 20-30. Нито един контрабандист няма заловен. Как така?! 1,2 млрд. се губят от контрабандно гориво. Става дума за 30 на сто. Това се сочи в доклад на финансовото министерство. Той се крие. Има монопол на контрабандните горива. Митничарите под строй са изпълнявали указанията. Надявам се от понеделник ГДБОП да работят по друг начин и да не крият информация от прокуратурата. Това указание е дал главният прокурор Цацаров. Дошло му е до гуша от розови доклади. Едно от ГКПП-та е било празно. Да бъдат така добри да се вземат в ръце всички и да си вършат работа. Очаквам масови уволнения във Варна и Бургас.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7388 |17.12.2016 Ревизоро: Танкери с контрабандно гориво пристигат всяка седмица . 0| 3986 |09.12.2016 Павлова обяви, че ”Патриотите” манипулират за парите за саниране . 3| 4255 |01.12.2016 Ревизоро: ГЕРБ се отмятат непрекъснато . 0| 5390 |22.11.2016 Чужди хакери разбиват дистанционно банкомати в България и Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads