Реклама / Ads
1| 5041 |11.03.2011 НОВИНИ

Родни попзвезди "прегазиха" монополите

.
Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова , представители на Гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите" и движение „Днес” се срещнаха днес с председателя на парламента Цецка Цачева, за да продължат започната битка срещу монополите.
 

Те внесоха подписка със 700 000 подписа миналата година, в която се дават конкретни предложения срещу монополите в страната, на която откликнаха управляващи и представители на ДКЕВР.

Всичките поставени от тях искания ще бъдат включени в Закона за енергетиката, увери Валентин Николов от ГЕРБ. Съпричастни сме към всички подобни граждански инициативи, които следват законовия ред. За разлика от политическите сили, които искат да яхнат тази вълна, и да всеят хаос, визира той протестите на ВМРО.

Удовлетворени сме от тази победа на гражданския сектор, защото в последните дни той бе позадрямал. Днес е един добър ден за българската демокрация, заяви шефът на двете граждански организации Красимир Луканов. Той припомни, че са получили над 16 000 сигнала и жалби на граждани. Към вече внесените в парламента искания, Луканов прибави още няколко.

Да се въведе електронно отчитане, електронна фактура на монополите и монополните услуги, да се въведе картова предплатена услуга за консумация на ел. енергия, да се премахнат всякакви такси на абонати, промяна на партиди, които са скрито увеличение на цените. Да се предвиди възможност за прекратяване на договорните отношения с ”Топлофикация” без такси, да не се въвежда такса водомер и електромер.

Луканов информира, че при тях са постъпили многобройни искания на граждани за проблемите с мобилните оператори. Затова към предложенията бяха прибавени и други – в случай на прекратяване на договор с мобилен оператор, неустойката да не надвишава 10 %, да има бърз пренос от един на друг номер.

Ние се съгласяваме с всички предложения на гражданските инициативи, увери и представителката на ДКЕВР Евгения Харитонова. Ще направим дълбочинен одит на енергийните дружества. Започнаха се одитите с „Булгаргаз” с трите електроразпределителни дружества, като се продължи с НЕК, „Топлофикация”, продължи експертът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4645 |10.03.2011 30 % от родните първолаци са с наднормено тегло . 9| 5776 |08.03.2011 Каракачанов: ЕРП-тата налагат цените, а ДКЕВР обслужва монополите . 6| 4608 |24.02.2011 Евакуират наши сънародници с турски кораб от Бенгази . 6| 4447 |10.02.2011 И в ЕП ще обсъждат родните СРС-та

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads