Реклама / Ads
4| 4550 |27.10.2015 НОВИНИ

Росен Йорданов: МВР се изложи по случая със Сидеров

.
Росен Йорданов
Действията на ръководството на МВР по случая „Сидеров” в никакъв случай не са професионални. Оценката е на психолога Росен Йорданов, който е и бивш зам.-директор на Института по психология към МВР.
 

 

„Цялото ръководство на министерството се изложи изключително много. Нито министърът ма работа там, нито главният секретар на МВР, шефът на СДВР и шефът на полицията имат работа там”, каза Йорданов пред БТВ по повод реакцията на полицията при нахлуването на лидера на „Атака” в НАТФИЗ в изборната нощ.

 

"В МВР витае страх. От години в МВР има силно политическо влияние, шефовете се страхуват да не ги махнат, полицаите се страхуват техните шефове да не ги махнат", обобщи Росен Йорданов. Според него сме свидетели на влошаваща се картина на психичното състояние на Сидеров.

 

"Хората непрекъснато спорят дали става дума за някаква форма на душевно заболяване, или за добре режисирано представление. Нека се замислят дали е възможно той да е напълно различен в друга среда и други условия. Аз лично започвам да се съмнявам, защото случаите, в които той поддържа нормалитет на поведението, стават все по-редки", коментира психологът. По думите му като симптоматика става дума за личностно разстройство.

 

"Често съм се сблъсквал с импотентността на държавата да реагира в ситуации, когато има гротескно поведение, в случая представено от депутат е много по-страшно" , посочи Йорданов. „Има понятие за неприкосновеност в Закона за МВР. Сидеров като народен представител не може да бъде задържан за престъпления от общ характер, но той може да бъде отведен. Полицаят може да прецени. Освен това полицаят има физическа неприкосновеност, колко пъти този човек блъска, обижда, плюе и ръга полицаи”, попита Росен Йорданов.

 

„Съдбата на политически партии от радикален тип като „Атака” е една - все повече се стесняват, защото техните лидери като цяло са параноидни. В тези партии се търси врагът отвън, за да се преживява солидарност сплотеност отвътре”, коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4473 |21.10.2015 Емануил Йорданов: Изборите се манипулират с нови технологии . 10| 5812 |12.10.2015 А. Йорданов: Зависимостите между институциите и ДАНС са много силни . 1| 5362 |30.09.2015 Лукарски хвали панаира в Пловдив, изложители му се смеят . 2| 5851 |18.09.2015 Репортерът на bTV Росен Цветков нападнат от собственик на "сирийски" хостел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads