Реклама / Ads
22| 4700 |17.01.2021 НОВИНИ

Росен Йорданов видял, че темата с датата на изборите била неприятна за Радев

.
Росен Йорданов
Параверлабните жестове, грозната игра и превръщането на политическата игра на шахмат в пехливанска борба на тепих коментира в ефира на bTV психологът Росен Йорданов. Той направи анализ на поведението на основните лица от политическия живот у нас през последните дни в контекста на консултациите при държавния глава, обявената от президента Радев дата за првеждането на редовните парламентарни избори и последвалите реакции от опонентите на президента.
 

"Нещата станаха много лични. В продължение на една година се занимавахме с това да ставаме волни или неволни наблюдатели на една ожесточена битка. Тя трябваше да ни бъде представена като шахматен двубой, а ставаше дума за пехливанска война. Търси се поредният тепих", посочи Йорданов.

 

Според него в изявлението си Радев е демонстрирал жестове, които влизат в разрез с тона му. По думите на психолога редица индикатори са компрометирали искреността и обективността на посланието му.

 

"Създаде се впечатление, че темата е по-скоро неприятна за Радев. Показа ни, че не е убеден, че темата е толкова присърце, че не е толкова важна", смята Йорданов.

Авторитетно, но агресивно поведение пък видя в последвалото изказване на Тома Биков от партия ГЕРБ.

 

"Биков очевидно беше много превъзбуден. Интонацията му варираше от авторитет към агресия. Затова в края леко облиза устата си, което е ясен жест на желание за успокоение. При Караянчева имаше един глас, който рядко влиза в дружелюбния спектър. Тя преминава често в агресия. Този глас е като декларация", разтълкува психологът.

По време на сблъсъка между лидера на "ВОЛЯ" Веселин Марешки и държавния глава Румен Радев при консултациите на "Дондуков", Йорданов е видял "танц на нервност".

"Марешки се издаваше през интонацията, а президентът си покриваше едната ръка с другата и се опитваше да запази самообладание", анализира Йорданов.

 

Той посочи още, че генерално нараства броят на хората, отвратени от политическото поведение, което е ударило дъното и няма култура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 4367 |10.01.2021 Росен Плевнелиев: Радев се отметна за изборите, агент на ДС постави под съмнение датата . 15| 7360 |06.01.2021 Мартин Димитров: Лош знак е, че Доган иска да запази Росенец. Това е завръщане на наглостта . 9| 3302 |04.01.2021 Росен Йорданов: Страхът от вируса се прехвърли в страх от ваксините . 35| 9720 |07.12.2020 БНР зад Силвия Великова и срещу Ал. Йорданов от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads