Реклама / Ads
6| 3017 |06.07.2023 НОВИНИ

Росен Желязков към Зеленски: Днешното решение на НС е красноречив израз на искрената приятелска солидарност с Украйна

.
Росен Желязков към Зеленски: Ще продължим да настояваме за справедлив и траен мир Източник: НС
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и народни представители се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщиха от председнтъра на Народното събрание.
 

Председателят на парламента потвърди позицията на България, която беше сред първите държави осъдили остро руската агресия в Украйна.

 

"Ще продължим да настояваме за постигане на справедлив и траен мир по начин, който ще запази суверенитета и териториалната цялост на страната Ви", подчерта Росен Желязков.

 

България подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна, посочи Росен Желязков. Той информира президента на Украйна Володимир Зеленски за приетата днес от Народното събрание декларация в подкрепа членството на Украйна в НАТО след възстановяване на мира на нейна територия.

 

Днешното решение на парламента е красноречив израз на искрената приятелска солидарност с Украйна и нейния народ, подчерта председателят на Народното събрание.

 

Народните представители възложиха на министъра на енергетиката да проведе преговори с министъра на енергетиката на Украйна или негов представител с цел продажба на оборудването, предназначено за проекта АЕЦ „Белене“, отбеляза председателят на парламента.

 

Той уточни, че се предвижда министърът на енергетиката да информира Народното събрание за предприетите действия и конкретните резултати от проведените преговори.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски бе на еднодневно посещение в София. В София той разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриела, както и с президента Румен Радев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 3237 |03.07.2023 Зеленски: Войната ще свърши, когато Русия върне Крим . 20| 3293 |02.07.2023 Зеленски: „Вагнер“ понесе огромни загуби в Украйна. Русия с нова атака с дронове срещу Киев . 22| 3234 |28.06.2023 Володимир Зеленски: Путин е засегнат от лудост, ръководството на Русия са бандити . 7| 2786 |27.06.2023 Зеленски: Налице са всички основания Украйна да получи покана за присъединяване към НАТО на срещата във Вилнюс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads