Реклама / Ads
6| 8073 |25.08.2021 НОВИНИ

Росина Станиславова се обиди на bTV за „кметица“. Назначила щерка си, защото нямало кой да раздава храна по време на COVID

.
Росина Станиславова Източник: стопкадър, bTV
Напрежение се усещаше тази сутрин в ефира на bTV. Остри думи си размениха кметът на район „Красно село“ Росина Станиславова и водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев. Гостенката се обиди на bTV, че я наричат „кметица“. Поводът за гостуването й бе поредният скандал заради проект, финансиран с европари, по който Антикорупционната комисия откри конфликт на интереси.
 

„Категорично няма конфликт на интереси, особено когато има добро изпълнение на проекта“, отсече Росина Станиславова.

 

„Всичко е по европейски правила, имаме верифициране на проекта“, категорична бе кметицата.

 

„Защо кметът на „Красно село“ назначи своята дъщеря? Защото тогава, когато всички седяха по къщите си и беше пандемия, някой трябваше да отговаря за това да има административно-регламентирани хора, които да имат възможност да доставят храна на хората. Моята дъщеря е била назначена 4 дни по 8 часа по този проект за крупната сума от 260 лева. 8 дни по-късно освободих дъщеря си, защото вече имахме достатъчно персонал, който да обслужва 280 човека“, обясни тя. След това Станиславова уточни, че щерка й работила още 3 месеца „без заплата“.

 

Попитана колко време е търсила човек за позицията, преди да я предложи на дъщеря си, кметицата на „Красно село“ не отрече, че са минали едва 3 дни. Тя продължи да разказва как дъщеря й следвала медицина, била разсъдлива и отговорна.

 

„Моята дъщеря работеше по същото време в чужда компания за много повече пари“, настоя Станиславова.

 

На въпрос дали като ръководител на проекта тя самата е определяла почасовите ставки на възнагражденията, отговорът бе: „Не бих потвърдила“, но призна, че за година е взела над 9000 лева допълнително към заплатата си на кмет. Тя не намира за необходимо изобщо да ги връща.

 

Според кмета на район „Красно село“ не КПКОНПИ е органът, който е компетентен за конфликт на интереси. Станиславова заяви, че ще обжалва решението на Антикорупционната комисия в съда.

 

„В държавата на мафията и платената журналистика истината никога не излиза наяве“, заобяснява Станиславова, докато повтаряше как „вие не пратихте децата си” на първа линия по адрес на водещия на сутрешния блок на bTV Златимир Йочев. Той й отвърна, че детето му е в ясла и попита какво е общото с казуса.

 

Припомняме, че преди дни КПКОНПИ прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на столичния район „Красно село“ (мандат 2019-2023 г.) за това, че като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Наложена й е глоба в размер на 5 000 лв.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11096 |29.07.2021 Македонски дипломат в София: Обидите между българи и македонци са чужда игра, която цели да ни отрови . 7| 3630 |19.04.2021 Александър Симов: Борбата с Бойко-Борисовщината не трябва да е не само с обиди, а чрез ефективни идеи . 3| 3367 |09.03.2021 Експерт: Говорим за Буново под сурдинка, за да не обидим ДПС . 9| 5792 |05.10.2020 Богомил Манчев: Пом. държавният секретар на САЩ обиди 5 държави и своята дори за АЕЦ ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads