Реклама / Ads
1| 3165 |29.04.2021 НОВИНИ

В Румъния е засечен носител на индийския вариант на коронавирус

.
Румъния съобщи за първия си случай на варианта на коронавирус, идентифициран за първи път в Индия, съобщи в четвъртък румънското здравно министерство, предаде Ройтерс.
 

Случаят е диагностициран при 26-годишен пациент, който е пристигна в Румъния преди около месец и е имал само леки симптоми. Министерството обаче посочи, че според Националният институт за обществено здраве на Румъния идентифицираната мутация на коронавируса не е по-инфекциозната, за която се смята, че причини рязко нарастване на случаите в Индия през последните седмици, допълва БНР.

 

Румънските здравни власти също така са поставили под наблюдение строителни работници в Брашов, които са се завърнали неотдавна от Индия.

Новите случаи на Covid-19 в Румъния през последното денонощие са 1 850, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 1,05 милиона, а броят на смъртните случаи достигна общо 27 971.

 

 

На летище „Фиумичино” в Рим в самолет от Индия на индийските авиолинии с 213 пътници на борда, 23-ма от тях са дали положителен тест за Covid-19. Двама души от екипажа също са заразени.

 

Пътници и екипаж са били подложени на тест в специално отделения за това Терминал 5 на летище „Фиумичино”. Резултатите ще бъдат анализирани от Националния институт за инфекциозни заболявания „Спаланцани” за установяване да ли е някакъв вариант на заболяването.

 

Заразените и тези имали контакти с тях са изолирани  в специален Covid хотел, където ще пребивават 10 дни. Всички багажи са били дезинфекцирани. Здравният Министър Роберто Сперанца издаде специални заповеди за пристигащите първо от Индия, след това от Шри Ланка и Бангладеш. Чрез тях се забранява влизането на територията на Италия на всички пребивавали в тези страни през последните 14 дни.

Разрешава се само на тези с адресна регистрация в Италия и с италианско жителство. Трябва обаче да имат отрицателен  тест преди тръгване,  друг при пристигане и карантина след това.

 

От гледна точка на тази ситуация, Министерството на здравеопазването на Италия удължи мерките за ограничаване на пътниците от европейски страни с  15 дни. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2916 |26.04.2021 И Румъния обяви за персона нон грата служител на руското посолство . 12| 3195 |16.04.2021 Засечен е БГ-щам на COVID-19 в град в Северна България . 16| 3089 |14.04.2021 Марк Еспър предлага повече войски по Черно море в България и Румъния . 42| 8669 |09.04.2021 Катя Илиева: От Мойсей, Соломон и Фройд, Борисов сега се прави на Айнщайн и казва: „Бе момчета, всичко е относително!“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads