Реклама / Ads
9| 4077 |11.03.2019 НОВИНИ

Румен Драганов: Цените в курортите за летния сезон ще вървят нагоре

.
Румен Драганов
Цените ще продължат да се увеличават - просто заглавие, че цените ще намаляват скоро няма да четем. Това е така, защото ние имаме ред поскъпвания - поскъпвания на горивата, на бензина, на енергоносителите. Така коментира ценитев курортитеза летния сезон коментира оРумен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.
 

Единствено може да има някакво намаление на цените при ранни записвания - ако някой се запише сега, ще плати 30 процента по-малко от това, което ще плати през август, добави той.

 

По повод на данните за спад на туристите от Германия и Русия с по 20 процента, Румен Драганов коментира, че в момента наблюдаваме една и на туроператорите, които забавят предоставянето на данни по отношение на записванията, защото те търсят по-ниска цена. Те получиха едно обещание от Министерството на туризма и от министър-председателя, че ще има някакво спонсориране, някакво финансиране на чартърните полети. Който и търговец да чуе такава блага вест, той моментално забавя записванията и очаква някой да му плати, което между другото е лошо, защото правителството не трябва да се намесва в търговията, а тази игра трябва да се играе от хотелиерите, смята Румен Драганов. Ние имаме в момента едно изкуствено забавяне на записванията на туристите и не смятам, че имаме някакво сериозно намаляване на германски и руски туристи, каза още той. Когато пътуването в чужбина е сложно, многосекторно, излиза много по-евтино то да е през туроператор, когато е само отиване и връщане, е по-евтино ние да си вземем билета, каза още Драганов.

Българите все повече пътуват в чужбина, което се вижда и от статистиките, все повече подават и оплаквания - това показва и нашата статистика. Това каза от своя страна Игнат Арсенов от Европейския потребителски център. Специално преди сме имали около 6 процента оплаквания въобще в областта на туризма, а сега този процент е вече около 10, като става дума за данни от миналата година, добави той.

 

Оплакванията са от всякакъв вид, но най-вече са за лоши условия в хотелите, в които българските туристи са били в чужбина и разбира се, имаме и оплаквания за пакетни почивки. Хората използват в по-голяма степен туроператори за почивки в чужбина, защото всичко е включено в цената и хората така знаят какво ще платят, всичко им е организирано, каза още Игнат Арсенов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4063 |10.03.2019 Румен Радев връчи орден „Стара планина“ на президента на Световния еврейски конгрес . 6| 4407 |05.03.2019 Румен Петков и Георги Ганев за руската визита: Не обеднихме Медведев, че имаме гаранции от ЕК . 3| 4315 |01.03.2019 Кр. Георгиева: Светът не разполага с инструменти срещу нова финансова криза . 22| 6507 |22.02.2019 Румен Радев: Политическата класа се отклонява от националния обществен интерес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads