Реклама / Ads
26| 7041 |24.11.2020 НОВИНИ

Румен Гечев: Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки

.
Румен Гечев
Мерките са закъснели и противоречиви. Едно се казва сутринта, друго на обяд, трето вечерта. Ученият от БАН каза, че в Швеция при никакви мерки, смъртността е най-ниска, а у нас е най-висока. Няма министър, което да предлага мерки преди да ги е съгласувал с премиера. Как едни мерки се предлагат до края на март, когато са изборите?! Това каза депутатът от БСП Румен Гечев по БТВ.
 

Не БСП е виновно, че броят на медсестрите са два пъти по-малко. Не е виновно БСП, че линейките обикалят от болница на болница.  Не е заради БСП. И вместо премиерът като технически сътрудник, да обикаля магистралите.

 

Правителството пролетта се биеше в гърдите че президенти и премиери се обаждат, за да питат как така имаме ниска смъртност. Той сега пък пита панически, за да търси помощ. Премиерът урежда заеми в милиарди, а накрая няма линейки. На първо място сме по смъртност.

 

Нашите колеги са в болниците, а вие обикаляте с джипката. В този бюджет бизнесът е изоставен като сираче. На пенсионерите са дадени по 50 лева до март. След нас и потоп. Други страни отделят десетки милиарди, за да гарантират бизнеса.  Дългът сега е три пъти по-висок от времето на Тройната коалиция. Със сигурност следващото правителство трябва да актуализира бюджета.

 

Александър Иванов от ГЕРБ атакува:

Мерките предложени вчера ще се обсъждат сектор по сектор. Те са предложени, не са влезли в сила. И сега има мерки, но българските граждани не се съобразяват с тях. Мерките зависят от нас. Трябва да бъдем съвестни и отговорни.

 

Колегите от БСП целенасочено не носеха маски. И досега тези хора говорят, че са закъснели мерките. Винаги ще има критика. Статистиката са смъртността в Европа е за 14 дни.  Като въведем ваксината, ще видя какво ще говорят. Словата на социалистите звучат добре, явете се на избори, спечелете и променете бюджета. Има средства за бюджета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 13517 |22.11.2020 Адв. Михаил Екимджиев: Премиерът може да поиска имунитет да не го разследат за кюлчетата злато и пачките с евро . 8| 5439 |20.11.2020 Румен Гечев: Политиката на ГЕРБ е такава, че българите започнаха да умират по стълбите на болниците . 8| 6822 |20.11.2020 Румен Петков даде Джамбазки на прокуратурата . 6| 5580 |19.11.2020 Проф. Румен Гечев: “Спасявай се поединично“ е посланието на Бюджет 2021

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads