Реклама / Ads
27| 7768 |09.12.2020 НОВИНИ

Румен Петков: Американското посолство стимулира корупцията в България

.
Румен Петков
”Днес, в деня за борба срещу корупцията, трябва да кажа, че американското посолство стимулира корупцията в България. Защото когато ние говорихме за най-скъпия газ, ни го доставяше Цветелина Бориславова и американското посолство не реагира. Тя го купуваше от американски вносители от терминала в Гърция и го продаваше тук на огромна разлика в цената. Там се спечелиха стотици милиони”. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков.
 

"Демократична ли е една система, чийто управници не могат да взимат решения без предварително те да бъдат одобрени от хора не от тяхната територия? Това не просто ни принизява. Ние щом се отказваме от славянската писменост, която сме дали на 300 милиона, значи всеки може да ни гази",  каза още Петков пред Евроком.


"Еманация на националното предателство" - това каза Петков по повод новото име на празника 24 май.

 

"Това е направено през закон, който няма нищо общо с културата - през кодекса на труда. Една псевдопатриотарщина. Не е нормално да бягаме от факта, че ние сме дали писменост на 300 милиона. И то от Монголия", допълни той.

"Като няма писменост, производство на хартия ли сме дали?", изрази своето възмущение лидерът на АБВ.

 

"Това могат да го направят само хора, при които има ерозия. Те ходят само при слугинажа, те не са свикнали да им бъдат задавани въпроси, за които те са неподготвени", коментира Петков.

 

"Аз го казвам ясно. Това е предателство, което българинът трябва да види и да осмисли. Отсега нататък, който и да проявява претенции - руснаци, сърби, словенци, монголци, ние нямаме право да реагираме. Ние имаме българска азбука и дотук", категоричен бе бившият министър на вътрешните работи.

 

Петков постави въпроса как българите ще имат самоуважение, когато се отказват от едни от най-големите достижения на българската нация.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5513 |09.12.2020 Американското посолство: Корупцията вреди на икономическия растеж, влошава непредсказуемата правна система и задушава медийната независимост . 48| 8955 |08.12.2020 Румен Христов пред Фрог: Много важно влияние през годините върху СДС оказа силното его на десни политици . 35| 6214 |07.12.2020 Румен Радев: Парламентарните избори трябва да са на 28 март . 15| 9241 |05.12.2020 Румен Петков: Кантарджиев е специалист по гъбички, а не за ваксини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads