Реклама / Ads
10| 5224 |04.12.2013 НОВИНИ

Румен Петков се радва, че не е депутат в този парламент

.
В проектозакона за МВР има не малко положителни неща. Първо - социалният аспект - начинът, по който се решава въпроса за извънредния труд, начинът, по който се освобождават кадрите. Също така и мандатността на главния секретар. Втората стъпка е разделението между техническото и професионалното ръководство. Това заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в предаването "Още от деня" по БНТ.
 

Попитан дали се ограничава правото на протест, той заяви, че не намира нито един текст за подобно нещо. По думите му най-вероятно е можело да се направи по-широко обществено обсъждане, но все пак проектозаконът  от 3 месеца е на сайта на министерството. Петков заяви, че имаме непоследователност в политика в сектор "Сигурност". В последните 10 години са правени над 30 промени в закона за МВР. Решаването на парче е лошо, създава се едно усещане за несигурност вътре в състава и затова не може да се обвинява вътрешния министър. Груба грешка е да се вадят службите за сигурност от министерството, смята още той.

На въпрос за кого работи системата, Петков заяви, че тя не може да се абсолютизира, но е имало периоди, в които се е използвала за шантаж, но това не е било по негово време. Мога да гарантирам и за други няколко министри. Той заяви, че е имало периоди, в които по негов адрес са водени абсолютно измислени разработки.


Попитан дали това, което се случва с Георги Марков от ГЕРБ има намеса на системата, той отговори, че две прокуратури са се произнесли по производството, а това е много странно. Също така трябва да се изясни местено ли е това дело или не, каза още той. Аз също мисля, че в една или друга степен правителството се стабилизира. Твърде много се надценява лагеризацията в БСП. Не става дума и за лоби, а за стремеж да се занимаваме реално с политика, смята още той.

Казусът "Уестингхаус" вкара разделителна линия между министър Стойнев и закона, а не вътре в БСП. Убеден съм, че "Белене" е нужен на държавата. Мисля също така, че не разбирам много от ядрена енергетика, но съм убеден, че и министър Стойнев не знае повече от мен, коментира бившият вътрешен министър.

Петков заяви, че като гледа какво става в Пленарна зала се радва, че не е там.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6014 |04.12.2013 Проф. Кръстьо Петков: Успеят ли протестите, идва плутархия . 14| 5059 |23.11.2013 Румен Петков: Съветът при президента - провал за Плевнелиев . 10| 5396 |20.11.2013 Румен Петков: На 1 адрес има по 100 бежанци? . 48| 5276 |09.11.2013 Румен Петков: Бисеров е тежък удар по държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads