Реклама / Ads
20| 5624 |19.02.2014 НОВИНИ

Румен Петков: Станишев гледа на ПЕС като ООД

.
Не приляга на един европейски лидер да има такъв език. АБВ и сега е представена в групата на ПЕС в Европарламента. Членството в ПЕС е процедура. Сергей Станишев явно гледа на ПЕС като на ООД и мисли, че може да взима еднолично решения. Изказването му днес в Брюксел е доста пошло. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Румен Петков.
 

Той коментира последните критики към АБВ отправени от Сергей Станишев и Нидал Алгафари. Не искам да коментирам тези изказвания. Хората, които подкрепят проекта АЕЦ "Белене", не са само членовете на АБВ.

Цената на зависимостта на БСП от "Атака" се плаща от всички граждани. Днешните искания на Волен Сидеров са абсурдни. Ясно е, че няма как пенсията да стане 500 лева. Те според мен няма да напуснат парламента, защото това ще им е последното парламентарно участие. "Атака" също има инструменти, с които може да им се влияе, категоричен беше Петков. Фактът, че не сме обявили публично партньорите си, не означава, че ги нямаме.

Аз съм убеден, че на България е необходимо спокойствие. Последните дни отново станахме свидетели на скандални назначения. Говоря за предложението за Главен съдебен инспектор, обясни бившият вътрешен министър. БСП не са ни врагове. АБВ много ясно каза петте същностни приоритета за България. Демографската криза, образованието, контрабандата, енергийните проекти. БСП блести с липсата на ясни идеи и политики, категоричен беше Петков.

Притеснявам се, че Делян Пеевски управлява БСП. Кой назначи за просветен министър човек, който искаше да забрани Вапцаров. Да станат и да кажат, кой направи тези скандални предложения. Зависимостите в българската политика са големи. Явно, че решенията не се взимат само от политиците. Не можеш да имаш политически решения на конгрес, че ще строиш АЕЦ "Белене" и ще сменяш данъчната система, а после да не ги изпълняваш. Оправдания от рода "така ни казаха" са смешни. Излъгахме и за забраната за тютюнопушенето. Примерите са много, каза още Петков. Член съм на БСП, но ще гласувам за АБВ на евроизборите. Това се нарича член на свободна практика, пошегува се за финал Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6539 |19.02.2014 Станишев: Кампанията срещу българите в Европа и Англия е фалшива . 65| 5569 |19.02.2014 Станишев реже АБВ за ПЕС, били турлюгювеч . 25| 5000 |18.02.2014 Станишев: Духът на Михалевски ще бъде пазен от нас и ще живее чрез децата му . 45| 5092 |16.02.2014 Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads