Реклама / Ads
22| 3526 |27.06.2024 НОВИНИ

Румен Радев отказва да ръководи българската делегация във Вашингтон, не харесвал българската позиция

.
Румен Радев
„От първия ден на войната в Украйна държавният глава остро осъжда руската агресия. В същото време държавният глава не приема някои положения от приетите от Министерския съвет рамкови позиции, отнасящи се до ангажименти, които страната ни поема относно войната в Украйна“. Това се казва в позиция, разпространена от президентството.
 

„Във връзка с това президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон“, гласи съобщението.

 

„Държавният глава и върховен главнокомандващ винаги е настоявал и работил за модернизацията на Въоръжените сили, за повишаване на националния отбранителен капацитет, за засилване на приноса на България в укрепването на възпиращия и отбранителен потенциал на източния фланг на НАТО“, съобщават от президентството.

 

„На националните и международни форуми президентът Радев винаги е поддържал всички елементи на колективния подход за гарантиране на сигурността, за повишаване на отбранителните способности, прилагането на регионалните планове на Алианса и увеличаване на средствата за отбрана“, се казва още в съобщението от президентството.

 

Позицията е по повод решението на Министерския съвет от 26 юни да одобри рамковите позиции на Република България за срещата на върха на НАТО, която ще се състои на 9-11 юли във Вашингтон.


Със същото решение се предлага на президента Румен Радев да ръководи българската делегация, да изложи приетите рамкови позиции и на тяхна основа „да одобрява и/или утвърждава“ представените на срещата документи.

 

В състава на делегацията е включен и министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2674 |27.06.2024 Първан Симеонов: И аз се изгубих като партиите. Те между първия и третия мандат, аз между първата и трета година на избори . 11| 2615 |27.06.2024 Ваня Григорова: Когато се вдигнат доходите - тогава ще сме готови за Еврозоната . 13| 2605 |27.06.2024 Божидар Божанов: Избирателите ни наказаха, няма как да подкрепим ГЕРБ за правителство . 7| 3353 |27.06.2024 Виена, Копенхаген, Цюрих - най добрите градове за живот, на кое място е София?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads