Реклама / Ads
0| 4287 |06.05.2022 НОВИНИ

Румен Радев: Партиите пренебрегват здравия разум. Вървим към икономическа самоликвидация

.
Румен Радев
Партиите пренебрегват здравия разум. Това решение е опасна стъпка към въвличането на България в конфликта. Очаквам разумни решения. Самата формулировка е достатъчно разтеглива. Това каза президентът Румен Радев относно решението на НС да се окаже военнотехническа помощ на Украйна.
 

"Преди дни призовах да не допускаме страстите на войната да се пренасят в България. Призовавам политиците да внимават с последствията от думите си. Недопустимо е в центъра на столицата да се създават сблъсъци между хората. По българските улици трябва да се вият български знамена.

 

Подкрепяме всячески жертвите на войната Но кръвопролитията започват с милитаристки призиви.  Който ни въвличат във война, трябва да е готов да понесе своята отговорност. Надявам се, че четете и слушате какво казват политици и анализатори. Вацлав Краус какво казва - че бягството от преговори означава самоликвидация - икономическа на Европа. Явно ние сме  се запътили натам" , уточни той.


По повод новия проект на Стефан Янев, държавният глава заяви: "Назначените от мен министри бяха силни, когато работеха заедно като екип. Впускането в партийната политика се оказа непосилно изпитание  за много от тях. Това е за втори път- на президентството да се приписва политически проект. Не работя с подставени лица. Ако подкрепям партия, ще го заявя лично".

 

Относно днешният празник, Радев каза: "Войската ни винаги е била стожер на българската държавност. Днес всички българи заслужено отдаваме почит и признателност.  Войната,  която доскоро считахме за немислима, изисква държавническо решение и адекватни действия. Основният стълб е българската армия и хората, които са й се посветили. Нека пожелаем на всички мъже и жени в униформа здраве и сили. Честит празник". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3702 |05.05.2022 Румен Овчаров: „Булгаргаз“ се унищожава окончателно като доставчик на природен газ . 0| 3296 |04.05.2022 Радев: Има натиск върху България чрез евроинституциите за вдигане на ветото за РСМ . 0| 13893 |04.05.2022 Христо Иванов призна: Има сблъсък между Румен Радев и държавните интереси на страната . 0| 5156 |01.05.2022 Николай Събев за Румен Радев: Шарлатанин! Преструва се на ”демократ”, а душата му е на изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads