Реклама / Ads
8| 6726 |04.02.2020 НОВИНИ

Румен Радев срещу Бойко Борисов или обратното

.
Румен Радев и Бойко Борисов Източник: Президенство
След обръщението на президента Румен Радев, в което той заяви, че сваля доверието си от правителстовто на премиера Бойко Борисов, съвсем очаквано социалните мрежи завряха от коментари и ”анализи”. Ето какво казаха по темата някои от често коментиращите случавщото се в страната ни юристи, журналисти и общественици:
 

Журналистътъ Любо Кольовски:
Чуто на жълтите павета:
- Какво работиш?
- Ами, келеш съм. В президентството. А ти?
- Аз съм мисир. В една редакция. А тая скучубра каква е?
- Тя е от ПИК. Мисирка.

***

БРЪЩОЛЕВЕНЕТО НА ЕДИН ИНДИВИД, КОЙТО НАИСТИНА НЕ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ
"Аз съм свалил доверието в президента Радев още през декември. Още тогава казах, че г-н Радев за мен не е президент, като обединител, защото разединява нацията. И се аргументирах, че той говори това, което БСП и ДПС говорят.Той не ни е избирал. Все едно да кажа, че свалям доверието от кмета. Това е пряка намеса в независимостта на властите, обрат на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира едно управление на няколко политически партии. Явно е, че проблемите, които има с прокуратурата, от които сме се дистанцирали.", каза Борисов в Перник. Така може да говори само индивид, който наистина не знае какво говори! Борисов, очевидно е забравил, че президентът Радев беше избран пряко от народа с 2 100 000 гласа! Как може човек с такъв кредит на доверие да бъде разединител?! И какъв обединител е Бойко с неговите недовършени два мандата, спечелени с измами и фалшификации, както и третият му мандат, който май също ще остане недовършен? Говоренето на премиера е долнопробна демагогия, лъжа и фалшификация! Но никой от заобикалящите го лакеи не смее да му каже истината в очите!

 

Адвокат Стела Николова:

"Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи!
Днес снемам доверието си от правителството!"
Президентът Румен Радев
Войната е обявена!

 

Адвокат Николай Хаджигенов:

Тва имаше смисъл, като аргументация защо НЕ подписваш указа. Сега е просто дъвка...

 

Евгени Дайнов:

"Едно време, когато военен отидеше да става милиционер, веднага му даваха един чин отгоре. В армията, да речем, си старши лейтенант, а в МВР веднага ставаш капитан. Само напомням, по повод последните сблъсъци между милиционери и военен".

***

"Радев най-сетне е прочел нещо от Кристиан Таков? "Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи."

 

Весислава Танчева:

Журналистките са "мисирки", а началникът на президентския кабинет - "келеш". Цитирам.
Такова изтърване на нерви досега не е имало.
Плюс "Ъъъ...", "ееее" и прочее запъвания.
Бих си помислила, че нещо е поизнервен премиерът...

 

Даниел Божилов:
Радев в официално обръщение заяви, че свалил доверието от правителството. Аз съм го свалил от Борисов като глав. сек. на МВР.

Но това следва да е процес, а не просто изявление. Очеквам след като е казал А да продължи натам, а не както до момента нещата да спрат дотук. Президентът има достатъчно лостове в таза насока. От една страна има в много държавни органи квота и може да събира и ползва достоверна информация. От друга има право на обръщения както пред народа така и пред Парламента, а отделно има възможност за контакти с всички дипломатически мисии на които може да дава информация и доказателства за корупционните практики и да търси съдействие на международно ниво. Отделно няма никакви пречки да организира и провежда дискусии и кръгли маси било общи, било тематични.

Така че Радев е на ход.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11307 |04.02.2020 Арман Бабикян за Фрог: Радев е изчерпал другите възможности и снема доверието си към Борисов 3 . 17| 5217 |04.02.2020 Бойко Борисов: Нямаме пресечна точка с президентството . 24| 57195 |04.02.2020 Методи Андреев пред Фрог: Думите на Радев са свързани с тези на Херо Мустафа . 80| 30125 |04.02.2020 Радев: Считано от днес свалям доверието си от правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads