Реклама / Ads

11| 4640 |25.11.2020 НОВИНИ

Румяна Ченалова: Оставането им във властта е възможно само чрез фалшифициране на изборите

.
Румяна Ченалова
Националната катастрофа е факт - икономически, демографски, социален.Здравната система е в колапс отдавна. Схеми, сметки, лъжи на едро и дребно, унищожаване на законността и свободното слово , арогантност и лицемерие, некомпетентност и презрение - това са характеристиките на управляващата шайка.

Оставането им във властта е възможно само чрез фалшифициране на изборите.
Подаянията на Борисов имат лимит.Предстоят тежки месеци - глад , мизерно съществуване , болести и смърт.Пари няма и не само заради Ковид епидемията.Обещанията и режисираният възторг от " успехите" на правителството не са в състояние да замъглят реалната картина на разрухата.
Най- важното сега е да се блокират оптимално възможностите за фалшификации на изборните резултати.
Народното събрание няма да го направи чрез съответни промени в Изборния кодекс, знаем защо...
Създаването на комитети и други формати за контрол на изборите е сериозна и полезна крачка.
Нужен е обаче регламент, който да облече решенията в законова форма.
Мисля си, че това може да се организира от Президента - единствената институция, която остана на страната на народа , показа твърдост, почтеност и воля.


Как да стане?
Едно широко обсъждане , организирано от Президента ,инициирано от парламентарно представени или не партии и движения, на което да присъстват представители и експерти на всички опозиционни партии и движения, граждани , специалисти и задължително състава на ЦИК.А защо не и представители на ЕК или еврокомисията за граждански права и свободи, ЕП и други международни организации и структури.
ИК / чл.112 ал.1 т.2/ позволява като наблюдатели да присъстват чуждестранни представители на Европейския парламент, на чуждестранни парламенти, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и други парламентарни асамблеи, на чуждестранни партии и неправителствени организации, както и лица, които не са български граждани, посочени от партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати.
Според чл.112 ал.5 Министерството на външните работи отправя покана към посочените организации , както и към лицата, посочени от партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати, или от чуждестранни партии и неправителствени организации.
Защо тогава българският президента да не ги покани да присъстват на едно предварително широко обществено обсъждане на гаранциите за честно провеждане на изборите.


Обсъждане с конкретни предложения , чиято ефективност да ангажира ЦИК да въведе съответните допълнения в правилника си, да въведе правила за работата на РИК и СИК, които да осигурят реален контрол.Простичко е - камера, запис, нотариус, само един химикал в секция и т.н.
Едно такова обсъждане ще покаже и друго - кой наистина иска контрол върху изборния процес.
Задкулисните процеси по договаряне на официални и скрити коалиции в бъдещото управление са в ход.


Купените рейтингови агенции са във вихъра на творческите си измислици, които утре да станат реалност чрез фалшификацията на изборните резултати.
Така че, може би е крайно време за такъв формат с водещата роля на президента.Само така би имало реален резултат.
За да се случи обаче е нужна широка обществена подкрепа и ангажиране на президентската институция.Президентът не чете мислите ни като Борисов и няма претенциите за Спасител.Той спазва закона.
Опозиционери, време е за реални действия!
Да оставим егото и критиките на Борисов и да проявим единомислие, воля и мъдрост!

 

Румяна Ченалова, ФейсбукРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 21| 7721 |21.11.2020 Проф. Даниел Вълчев: Оставането на власт на правителството на Борисов ще му струва висока цена . 8| 4781 |02.11.2020 Д-р Румяна Тодорова: Пропилени бяха 6 месеца за защита на хората, държавата не си свърши работата . 17| 6816 |29.10.2020 Румяна Ченалова: Престъпниците отиват в затвора, Борисов... . 17| 4438 |26.10.2020 Румяна Ченалова: ”Достойнство” е непознато състояние на духа за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ