Реклама / Ads
0| 2932 |14.03.2022 НОВИНИ

Русия дава петрол на Индия на по-ниски цени

.
Индия възнамерява да приеме руска оферта за закупуване на петрол и други стоки на по-ниски цени с плащане чрез трансакция рупия-рубла. Това съобщиха високопоставени индийски представители, цитирани от световните медии, на фона на западните санкции срещу Русия заради инвазията в Украйна.
 

Индия, която внася 80 на сто от нужния й петрол, обикновено купува около 2 до 3 на сто от доставките от Русия. С оглед на скока в цените на петрола с 40 на сто обаче индийското правителство се стреми да увеличи вноса на руски петрол, ако това ще помогне да се намалят покачващите се цени за електроенергия.

 

Русия предлага петрол и други стоки с много сериозно намаление и ще бъдем щастливи да ги вземем. Трябва да решим някои въпроси като кораби-цистерни, застрахователно покритие и петролни комбинации. След като го направим, ще приемем офертата на по-ниска цена, заяви едно от цитираните лица.

 

Някои международни търговци избягват руски петрол, за да не бъдат засегнати от санкциите, но според официалните източници от Делхи това няма да попречи на Индия да внася руски петрол.


В момента се изготвя търговски механизъм за трансакции рупия-рубла, който да бъде използван за плащането на петрола и другите стоки.


И двете високопоставени лица, които пожелаха анонимност, не казаха какво количество петрол се предлага или каква е отстъпката.


Финансовото министерство на Индия не отговори на молбата за коментар, изпратена по електронната поща.

Русия прикани така наречените приятелски страни да поддържат търговските и инвестиционни връзки с Москва. Индия има дългогодишни отношения с Русия в отбраната и се въздържа при гласуването в ООН, което осъди инвазията в Украйна, въпреки че Делхи призова да се сложи край на насилието.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2805 |14.03.2022 Русия отново повреди електрозахранването на АЕЦ Чернобил . 0| 4745 |14.03.2022 В Украйна откриха поредно доказателство за подготовката на химическа атака от Русия /снимка/ . 0| 4629 |14.03.2022 Атлантически съвет категорично: Какво е състоянието на МиГ-29 и СУ-25? Ремонти в Русия и Беларус са невъзможни . 0| 3572 |14.03.2022 Започна разследване за държавна измяна срещу новоназначения кмет на окупирания от Русия Мелитопол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads